Čanak: Zabraniti Obraz i njime slične

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zabraniti Obraz i njime slične

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je večeras odluku Ustavnog suda Srbije o zabrani neonacističke organizacije Nacionalni stroj i zatražio da i ostale slične ekstremističke organizacije budu zabranjene.

Nenad Čanak

"Pozdravljamo pobedu demokratije do koje se došlo minijaturnim koracima i uz veliku neodlučnost sudske vlasti. Ali, jedna lasta ne čini proleće. Treba zabraniti i Obraz i slične organizacije " rekao je Čanak agenciji Beta. Dodao je da je Nacionalni stroj samo jedna od organizacija koje moraju biti uklonjene iz mogućnosti legalnog delovanja, "ukoliko želimo da Srbija koliko-toliko dobije izgled civilizovane zemlje". Čanak je zatražio da budu otkriveni i inspiratori i politički nalogodavci neonacističkih, klerofašističkih i rasističkih organizacija.

Ustavni sud Srbije odlučio je danas da zabrani rad organizacije "Nacionalni stroj". Sud je utvrdio da je "Nacionalni stroj" tajno udruženje čije je delovanje zabranjeno saglasno Ustavu Srbije. Sud je zabranio toj organizaciji da deluje, promoviše i širi svoje programske ideje i ciljeve. Takođe, sud je zabranio upis "Nacionalnog stroja" u registar.

(BILSV, 02. 06. 2011.)
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 11. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je otkrivanje spomen-ploče komandantu Novosadskog korpusa nekadašnje JNA Mladenu Bratiću loš potez i da će dodatno uticati na pogoršanje odnosa u regionu.
Saopštenja | Nedelja, 10. 11. 2019. | Komentara: 0

Osnovati Direkciju za smanjenje rizika i upravljanje vanrednim situacijama. Rad ruskog centra u Nišu loš!

Da je rad Srpsko-ruskog humanitarnog centra i pored smene ruskog ministra i za nas loš, može se zaključitii iz izjave načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predraga Marića, koji je izjavio da je centar u Nišu proteklih dana aktivno učestvovao u gašenju požara na Staroj planini i da je avion za koji je Vlada na vreme uputila poziv Vladi Ruske Federacije izostao jer „ponekad njegov dolazak duže traje“.
Saopštenja | Subota, 09. 11. 2019. | Komentara: 0

Ćutanje i okretanje glave znači pristajanje na fašizam!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorava na to kako više incidenata u gradu i širom zemlje dokazuje da fašizam pokušava da digne glavu i da je sve prisutniji na našim ulicama. I to danas.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook