Centralizovana Srbija krši evropsku Povelju o lokalnoj samoupravi

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 12. 09. 2018. | Komentara: 0

Centralizovana Srbija krši evropsku Povelju o lokalnoj samoupravi

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ideja o ravnomernom regionalnom razvoju, koju zagovara Vlada Republike Srbije, samo politički pamflet koji ne može dovesti do kvalitetnih rešenja.

LSV

Ministar u Vladi Milan Krkobabić, zadužen za ravnomerni ekonomski razvoj, pokušava da ubedi javnost da je vlast opredeljena za razvoj svih regiona. Sa druge strane, potpuno je jasno da Vlada sprovodi politiku apsolutne dominacije Beograda nad drugim krajevima Republike Srbije.

Teško da se može govoriti o ravnomernom regionalnom razvoju u trenutku kada se u Beogradu sprovode kapitalni projekti, čija vrednost dostiže astronomske iznose. U Beogradu niču delovi grada koji podsećaju na Dubai, a u ostatku zemlje nisu rešeni osnovni problemi.

Beograd dobija nebodere, a Zrenjanin ili Glogonj nemaju zdravu pijaću vodu!

Da Vlada istinski želi regionalizaciju, započela bi kvalitetnu i sveobuhvatnu javnu raspravu na ovi temu. Sve dok se izbegava razgovor o decentralizaciji, jasno je da će postojati ogromne razlike u razvoju regiona.

LSV traži da Vlada istinski započne razgovore na temu ravnomernog regionalnog razvoja i decentralizacije. Nastavak trenutne politike Vlade, samo šteti našoj zemlji i dovodi do kršenja Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, koju je Srbija ratifikovala još pre 11 godina i obavezala se na zaštitu lokalnih i regionalnih samouprava.

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo je da osuđenika Mladića emituju na našim medijima

Promovisanjem planetarno prepoznatljivih ratnih zločinaca u medijima, Srbija se krupnim koracima vraća u 90-te godine prošlog veka.
Izjave | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Vladajuća većina u Vojvodini marginalizuje opoziciju

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški rekao je za Radio 021 da je ideja nagle aktivnosti poslanika vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine (koju čine SNS, SPS-JS i SVM) opstrukcija rada opozicije i njeno marginalizovanje do kraja mandata, sa akcentom na promotivne aktivnosti ovog saziva.
Saopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

NIS se hvali profitom, a ne plaća zakonsku rudnu rentu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su vesti o odličnoj poslovnoj godini Naftne industrije Srbije samo još jedan u nizu razloga zašto je potrebno revidirati Energetski sporazum koji je potpisan sa Ruskom federacijom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook