Centralizovana Srbija krši evropsku Povelju o lokalnoj samoupravi

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 12. 09. 2018. | Komentara: 0

Centralizovana Srbija krši evropsku Povelju o lokalnoj samoupravi

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ideja o ravnomernom regionalnom razvoju, koju zagovara Vlada Republike Srbije, samo politički pamflet koji ne može dovesti do kvalitetnih rešenja.

LSV

Ministar u Vladi Milan Krkobabić, zadužen za ravnomerni ekonomski razvoj, pokušava da ubedi javnost da je vlast opredeljena za razvoj svih regiona. Sa druge strane, potpuno je jasno da Vlada sprovodi politiku apsolutne dominacije Beograda nad drugim krajevima Republike Srbije.

Teško da se može govoriti o ravnomernom regionalnom razvoju u trenutku kada se u Beogradu sprovode kapitalni projekti, čija vrednost dostiže astronomske iznose. U Beogradu niču delovi grada koji podsećaju na Dubai, a u ostatku zemlje nisu rešeni osnovni problemi.

Beograd dobija nebodere, a Zrenjanin ili Glogonj nemaju zdravu pijaću vodu!

Da Vlada istinski želi regionalizaciju, započela bi kvalitetnu i sveobuhvatnu javnu raspravu na ovi temu. Sve dok se izbegava razgovor o decentralizaciji, jasno je da će postojati ogromne razlike u razvoju regiona.

LSV traži da Vlada istinski započne razgovore na temu ravnomernog regionalnog razvoja i decentralizacije. Nastavak trenutne politike Vlade, samo šteti našoj zemlji i dovodi do kršenja Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, koju je Srbija ratifikovala još pre 11 godina i obavezala se na zaštitu lokalnih i regionalnih samouprava.

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonOdbori LSV | Subota, 19. 01. 2019. | Komentara: 0

Pozdravljamo odluku SO Šid da uvaži zahtev LSV i poveća broj članova mesnih zajednica

Na nedavno održanoj sednici Skupštine opštine Šid, zakazanoj po hitnom postupku, doneta je odluka da se poveća broj članova saveta mesnih zajednica Bingula i Ljuba sa tri na pet.
Saopštenja | Subota, 19. 01. 2019. | Komentara: 0

Ne žele svi da budu vojnici

Ovih dana Ministarstvo prosvete je uputilo dopis srednjim školama u Republici Srbiji kojim im nalaže da bi u školskoj godini razredne „starešine“ ili vojne starešine, trebali da fakultativno obrade 11 tema iz vojne obuke i civilne zaštite.
Forum žena LSV | Petak, 18. 01. 2019. | Komentara: 0

Predsednik Srbije glumi sudiju i dželata

Povodom poslednjih nastupa predsednika Republike Srbije u kom je medijima i javnosti najavio oštrije i duže kazne, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje o  poverenju Vladi, budući da Aleksandar Vučić očigledno glumi i sudiju i dželata, te nam ministarstva nisu ni potrebna.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook