Centralizovana Srbija krši evropsku Povelju o lokalnoj samoupravi

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 12. 09. 2018. | Komentara: 0

Centralizovana Srbija krši evropsku Povelju o lokalnoj samoupravi

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ideja o ravnomernom regionalnom razvoju, koju zagovara Vlada Republike Srbije, samo politički pamflet koji ne može dovesti do kvalitetnih rešenja.

LSV

Ministar u Vladi Milan Krkobabić, zadužen za ravnomerni ekonomski razvoj, pokušava da ubedi javnost da je vlast opredeljena za razvoj svih regiona. Sa druge strane, potpuno je jasno da Vlada sprovodi politiku apsolutne dominacije Beograda nad drugim krajevima Republike Srbije.

Teško da se može govoriti o ravnomernom regionalnom razvoju u trenutku kada se u Beogradu sprovode kapitalni projekti, čija vrednost dostiže astronomske iznose. U Beogradu niču delovi grada koji podsećaju na Dubai, a u ostatku zemlje nisu rešeni osnovni problemi.

Beograd dobija nebodere, a Zrenjanin ili Glogonj nemaju zdravu pijaću vodu!

Da Vlada istinski želi regionalizaciju, započela bi kvalitetnu i sveobuhvatnu javnu raspravu na ovi temu. Sve dok se izbegava razgovor o decentralizaciji, jasno je da će postojati ogromne razlike u razvoju regiona.

LSV traži da Vlada istinski započne razgovore na temu ravnomernog regionalnog razvoja i decentralizacije. Nastavak trenutne politike Vlade, samo šteti našoj zemlji i dovodi do kršenja Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, koju je Srbija ratifikovala još pre 11 godina i obavezala se na zaštitu lokalnih i regionalnih samouprava.

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonIzjave | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV će još snažnije nastaviti borbu za autonomiju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Nenad Čanak izjavio je danas da nije razočaran što vladajuća većina nije pružila podršku predlozima poslanika LSV i da je bitno da se tema Vojvodine našla na dnevnom redu.
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2019. | Komentara: 0

Sedlarević: Nećemo odustati od zahteva za smenu Bežanov

Predsednica Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević poručila je danas da LSV neće odustati od zahteva da Branka Bežanov bude smenjena sa funkcije zamenika predsednika Skupštine grada Novog Sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook