Da je opozicija bojkotovala izbore 24. septembra 2000, Milošević bi i dalje vladao Srbijom

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 24. 09. 2019. | Komentara: 0

Da je opozicija bojkotovala izbore 24. septembra 2000, Milošević bi i dalje vladao Srbijom

Novi Sad, 24. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća na veličanstvenu pobedu Demokratske opozicije Srbije 24. septembra 2000. godine. Na današnji dan, pre 19 godina, na izborima je pobeđen režim Slobodana Miloševića. 

Opozicija je učestvovala na izborima u krajnje nedemokratskim uslovima. Svakodnevno je optuživana za izdaju.

LSV

Opozicija se, ipak, snažno borila i pobedila. Da nije bilo 24. septembra, ne bi bilo ni 5.oktobra!

Pobeda 24. septembra otvorila je vrata modernizaciji i demokratizaciji Srbije. To je bio završetak međunarodne izolacije naše zemlje. 

Izborni uspeh opozicije 2000. godine pokazao je da bojkot ne sme biti rešenje, čak i kada su izborni uslovi loši. 

Da su se opozicione stranke tada ponašale kao deo opozicije danas, sigurno je da bi Slobodan Milošević i Mirjana Marković vladali i dalje. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira na fer izbornim uslovima i osnaživanju demokratske svesti svih aktera u izbornom procesu. 

Baš zato su dogovori oko fer izbornih uslova veoma bitni, ali se oni moraju održavati u institucijama sistema. 

Nadamo se da je 19 godina od pobede nad Slobodanom Miloševićem Srbija dominantno demokratsko društvo u kojem se nadmeću političke opcije sa različitim ideologijama i političkim idejama.

Bojan Kostreš
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Saopštenja | Utorak, 10. 12. 2019. | Komentara: 0

Dan ljudskih prava pod senkom izostanka lustracije u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije zadovoljna nivoom poštovanja ljudskih prava u Republici Srbiji. Država čini veoma malo da se u ovoj oblasti postigne pozitivan pomak.
Događaji | Ponedeljak, 09. 12. 2019. | Komentara: 0

Olena Papuga dobila nagradu Udruženja Crnogoraca Krstaš

Republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga dobitnica je godišnje nagrade Udruženja Crnogoraca Krstaš iz mesta Lovćenac u Vojvodini. Njoj je nagrada „Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević“dodeljena na Svečanoj akademiji tog udruženja, koja je održana u Lovćencu.
Saopštenja | Nedelja, 08. 12. 2019. | Komentara: 0

Danas je svetski dan mog zdravlja!

U toku godine se različiti datumi obeležavaju kao „Svetski dan“, „Međunarodni dan“ (nastavite niz)... ono što ostaje posle toga je svakodnevna borba za ostvarivanje prava i zaštita od bolesti. Preventiva donosi uštedu troškova pregleda, različitih testova, biopsija, sekundarnih oboljenja. Zbog toga je o bolestima i načinima za njihovo sprečavanje važno govoriti svaki dan, 365 puta godišnje!ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook