Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 24. 01. 2020. | Komentara: 0

Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

U Novom Sadu je u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine sa radom započela  međunarodna konferencija "Uloga regija u evropskim integracijama" na kojoj učestvuju  predstavnici političkih partija okupljenih u Evropsku slobodnu alijansu (EFA), političku grupaciju u Evropskom parlamentu koja okuplja regionalističke partije.

LSV

Pre početka konferencije, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se pitanje Vojvodine godinama stavlja pod tepih i da je veoma bitno što su članovi Evropskog parlamenta ovih dana u Novom Sadu.

"Želimo da nam naši prijatelji iz EFA i Evropskog parlamenta pomognu u iznalaženju novih rešenja u našoj borbi za decentralizaciju" - istakao je Čanak.

Lorena Lopez de Lacalle, predsednica Evropske slobodne alijanse, istakla je da je današnja konferencija prilika da se razgovara o regijama u Evropi.

"Mi zahtevamo od svih evropskih vlasti da decentralizuju svoje zemlje, jer je to put u potpuno poštovanje demokratičnosti. Vojvodina je sjajan primer poštovanja različitosti i  mi možemo i moramo puno da  naučimo od Vojvođana — naglasila je de Lacalle.

U radu današnje konferencije učestvuju predstavnici političkih partija i nevladinih organizacija iz Velike Britanićje(Vels), Španije(Katalonija i Baskija), Hrvatske i Srbije. Saopštenja | Nedelja, 23. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV traži da država hitno procesuira pojedince koji prete migrantima

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da u najkraćem roku privedu licu pravde i procesuiraju sva lica koja su prethodnih dana učestvovala u akcijama kojima se preti migrantima u Beogradu i drugim krajevima Srbije.
Izjave | Nedelja, 23. 02. 2020. | Komentara: 0

Ruska ambasada priprema demonstracije u Beogradu na proleće

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je više nego jasno da ruska ambasada priprema demonstracije u Beogradu na proleće po ugledu na demonstracije u Podgorici, samo što će podgorićka odbrana srpskih svetinja biti zamenjena beogradskom odbranom kosovskih svetinja.
Izjave | Subota, 22. 02. 2020. | Komentara: 0

Beogradski centralizam guši Srbiju

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton odbacio je optužbe na račun LSV i koalicije Vojvođanski front kojoj pripada i dodao da niko u Srbiji ne vidi separatizam u Republici Srpskoj, „ali ga vide u Vojvodini gde separatizma nema“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook