Dignimo glas, do Beograda!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 03. 2017. | Komentara: 0

Dignimo glas, do Beograda!

Novi Sad, 20. mart 2017 - Novom Sadu i Nišu, Subotici i Kraljevu, Zrenjaninu i Kragujevcu, Somboru i Leskovcu, Sremskoj Mitrovici i Vranju, Pančevu i Pirotu, Kikindi i Užicu, kao i svim drugim manjim i većim mestima širom Srbije zajedničko je to da ih niko ništa ne pita.

LSV

Sav novac i svo odlučivanje su u Beogradu.
Puno puta sam rekao i ponoviću: Sve što želim Vojvodini želim i svim drugim krajevima Srbije.

Svi mi koji živimo van Beograda jednako trpimo da se o svemu i uvek pita neko u prestonici.

Takvih primera je mnogo, a možda naupečatljiviji je onaj kada su i Niš i Novi Sad bili tri godine bez načelnika policije, jer je odluku o tome trebalo da donese neko u MUP-u u Beogradu.

Zato se dobro razumemo i zato koristim priliku u ovoj predsedničkoj kampanji da ukažem na to da centralizam razara i guši ovu zemlju.

Ne žive van Beograda građani drugog reda. Dovoljno smo pametni da sami najbolje upravljamo svojim novcem i imovinom, ne trebaju nam tutori.

Vreme je da dignemo glas, da se čuje do Beograda!

https://www.youtube.com/watch?v=y1BnJGySjvE

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak 



Izjave | Četvrtak, 06. 02. 2014. | Komentara: 0

Sprečiti krađu bronze sa spomenika

NOVI SAD – Početkom oktobra prošle godine nestali su delovi reljefa na spomeniku „Sloboda“ na Iriškom vencu, a pre dve nedelje lopovi su nastavili da čerupaju spomenuk skidajući bronzane ploče. Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je za RTV da je Pokrajina odvojila opdređena stredstva za obnovu spomenika.
Iz medija | Četvrtak, 06. 02. 2014. | Komentara: 0

Zrenjanin nekada bio kao Ljubljana

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se već dugi niz godina urušava sistem autonomije Vojvodine.Taj sistem je najlakše bilo narušiti uspostavljanjem stroge kontrole nad pokrajinskim tokovima finansija.
Izjave | Sreda, 05. 02. 2014. | Komentara: 0

Velik interes za stvaranje političkog saveza

NOVI SAD – Moram da izrazim veliko zadovoljstvo i zahvalnost onima koji su se odazvali pozivu Lige socijaldemokrata Vojvodine da razgovaramo o mogućnostima saradnje i pravljenja jednog velikog građanskog bloka koji bi mogao biti politička alternativa Srpskoj naprednoj stranci i strankama vladajuće koalicije – rekao je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš na konferenciji za medije nakon današnjeg sastanka kojem su se na poziv Lige odazvale Nova demokratska stranka, Zajedno za Srbiju, Demokratska zajednica vojvođanskih mađara, Zelena ekološka partija, Zajedno za Vojvodinu, Hrvatska nezavisna lista i SDA Sandžaka (Bošnjački blok).



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook