Sprečiti krađu bronze sa spomenika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 06. 02. 2014. | Komentara: 0

Sprečiti krađu bronze sa spomenika

NOVI SAD – Početkom oktobra prošle godine nestali su delovi reljefa na spomeniku „Sloboda“ na Iriškom vencu, a pre dve nedelje lopovi su nastavili da čerupaju spomenuk skidajući bronzane ploče. Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je za RTV da je Pokrajina odvojila opdređena stredstva za obnovu spomenika.

LSV

– Činjenica je da je zavod tražio pomoć od strane pokrajine iako mi nemamo tu nadležnost prema spomenicima Narodnooslobodilačke borbe. Tražilo je pomoć i mi smo tu pomoć opredelili još tokom januara, da se sanira, obnovi i restaurira spomenik na Iriškom vencu. Sad čujem da se nastavilo sa tom krađom i da se još uvek traga za NN licima – rekao je Grujić. Dodao je da je neophodno da se pronađe rešenje koje će sprečiti ovakve krađe i uništavanje. Podsetimo, pre nekoliko dana planinarsko društvo "Naftaš" iz Novog Sada upozorilo je da je spomenik "Sloboda" neprestano na udaru kradljivaca koji sa njega skidaju metalne delove. Spomenik je posvećen je palim borcima Narodnooslobodilačkog rata, od 1941. do 1945. godine. Sastoji se od visokog obeliska, na čijem vrhu stoji žena-pobeda sa visoko uzdignutim rukama, a na postolju se nalazi skulptura grupe partizana. Na bočnim zidovima spomenika su bronzani reljefi sa scenama iz Narodnooslobodilačke borbe, a autor spomenika je Sreten Stojanović.

(BILSV, 06. 02. 2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook