Jovanović: Obezbeđenje SPC zaustavilo čelnike Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 01. 2012. | Komentara: 2

Jovanović: Obezbeđenje SPC zaustavilo čelnike Novog Sada

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović optužio je danas obezbeđenje Srpske pravoslavne crkve da su sprečili njega, vojvođanske zvaničnike i pojedine ambasadore da uđu u prostor predviđen za zvanice tokom pomena žrtvama Novosadske racije.

Aleksandar Jovanovic

- Mladići u belim mantijama, njih ukupno tridesetak, doslovno su nas fizički sprečili da uđemo u prostor iza ograde, predviđen za zvanice - rekao je Jovanović za agenciju Beta. Precizirao je da su, pored njega, sprečeni da uđu u taj prostor bili i gradonačelnik Igor Pavličić, predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši, potpredsednica pokrajinskog parlamenta Maja Sedlarević, kao i ambasador Mađarske Oskar Nikovic i ambasador Izraela Josef Levi. Jovanović je dodao da je nakon toga iz protesta napustio pomen i naveo da se vratio na Kej žrtava racije nakon što je pomen, koji je organizovao SPC, bio završen.

- Nisam želeo da pravim incidente, jedino što sam želeo je da ostavim ružu na spomenik žrtvama Racije - kazao je predsednik novosadske skupštine.

- Očigledno je da bački vladika Irinej Bulović pokušava da politizuje celu stvar i da ne preza čak ni od toga da zloupotrebljava žrtve za to -  ocenio je Jovanović.

(BILSV, 23.01.2012.)



Događaji | Utorak, 24. 12. 2019. | Komentara: 0

Vreme je da zaustavimo propadanje Vojvodine

Vreme je da zaustavimo propadanje Vojvodine i da se u Vojvodini ponovo živi pristojno i od svog rada, poruka je sa prve tribine Vojvođanskog fronta koja je održana u Novom Bečeju.
Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ponovio je da poslanici LSV ne podržavaju predlog osnivanje nove ustanove kulture „Muzej 20 21“. On je tokom skupštinske rasprave o ovoj tački dnevnog reda naglasio da osnivanje novog muzeja zahteva više pripreme i raspravu u stručnim krugovima.

Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Muzej 20 21 - još jedna ustanova koja se osniva na prečac?

Veoma sam ponosan što je moj grad nosilac titule Evropska prestonica kulture 2021, ali da se titula 2021 navodi kao argument za brzopleto osnivanje nove ustanove – to ne stoji, kazao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook