Događaji

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Događaji | Sreda, 26. 10. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Kako je trošen kredit UAE iz 2014. godine?

Liga socijaldemokata Vojvodine ne može da prihvati da narodni poslanici, koji danas raspravljaju o potvrđivanju pet kredita, među kojima je i kredit od milijardu dolara Fonda za razvoj Abu Dabija, za otplatu prispelih dugovanja, nisu dobili na uvid strukturu trošenja tih sredstava, istakla je danas narodna poslanica LSV Marinika Tepić. 
Događaji | Četvrtak, 20. 10. 2016. | Komentara: 0

Pet sati u parlamentu tražila da ministar odgovori na pitanje!

Vlada Republike Srbije nije usvojila amandman LSV na Izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, ali je usvojila amandman poslanika SNS Aleksandra Martinovića kojim se traži isto što i amandmanom LSV - da nema diskriminacije predbolonjskih magistranata i doktoranada. Tim povodom narodna poslanica LSV Marinika Tepić je od resornog ministra zatražila da objasni zašto je promenio svoj stav u odnosu na načelnu raspravu tokom koje je isticao da ne postoji zakonski osnov da i oni budu obuhvaćeni produženjem roka studiranja. Posle petosatne rasprave i tri insistiranja poslanice LSV, ministar je konačno dao nekakav odgovor!
Događaji | Utorak, 18. 10. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv diskriminacije studenata

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je amandman na izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju kojim traži da se ne pravi diskriminacija studenata, već da najavljenim promenama budu obuhvaćeni svi studenti, uključujući predbolonjske magistrante i doktorande, a od sudbine tog amandmana zavisiće i podrška poslaničke grupe Lige tom zakonu, rekla je narodna poslanica LSV Marinika Tepić.
Događaji | Četvrtak, 29. 09. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Pre 25 godina smo pokazali da ne pristajemo na rat

NOVI SAD – Antiratnim demonstracijama pre 25 godina uradili smo stvari koje je danas jako teško razumeti, jer je 25 godina kasnije beskonačno teško povući liniju od tog 18. septembra 1991. godine i današnjeg 28. septembra 2016. Ali je moguće pratiti vrednosni sistem koji je bio, ostao i biće isti, a to je fizička, imovinska i pravna sigurnost svakog čoveka bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku ili zavičajnu pripadnost, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Događaji | Nedelja, 18. 09. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Deklaracija protiv homofobije i strategija protiv nasilja

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Republike Srbije Marinika Tepić ocenila je danas da su organizatori Parade ponosa pobedili jer je zbog Prajda pomeren datum održavanja „večitog derbija“. Ona je kao prioritete najavila donošenje Deklaracije protiv homofobije i Nacionalne strategije za borbu protiv nasilja.
Događaji | Nedelja, 18. 09. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Intezivirati interparlamentarnu saradnju

Predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Republike Srbije Marinika Tepić istakla je da je na da Međuparlamentarnoj konferenciji postignut konsenzus po pitanju intenziviranja interparlamentarne saradnje, kako na bilateralnom novu, tako i šire, kako bi parlamentarci poslali jasnu poruku budućim korisnicima IPA fondova.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook