Ženski pokret juče, danas, sutra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Ženski pokret juče, danas, sutra

NOVI SAD – Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine održao je u utorak, 5. marta 2019. godine, druženje kojim otpočinje seriju tribina na različite teme.

LSV

Po rečima Milene Popović Subić, poverenice Foruma žena LSV, ovakvi susreti bi trebalo da postanu tradicionalni i da se žene okupljaju svakog prvog utorka u mesecu i razgovaraju na aktuelne teme.

Na sinoćnom okupljanju govorilo se o ženskom pokretu, njegovom značaju i razvoju, kao i značaju 8. marta, Međunarodnog dana žena, ali i poziciji žene u društvu danas. Uvodničarka je bila Maja Sedlarević, magistarka rodnih studija Univerziteta u Novom Sadu.

Zajednička ocena članica Foruma žena LSV jeste da je položaj žena, iako u mnogim oblastima unapređen, i dalje nezavidan i da i dalje moraju da se bore za svoja prava i da dokažu koliko mogu, žele i vrede.



Forum žena LSV | Petak, 29. 01. 2016. | Komentara: 0

Preventivnim pregledom protiv raka grlića materice

NOVI SAD - Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad apeluje na sve žene, da u Evropskoj nedelji prevencije raka grlića materice još više razmišljaju o svom zdravlju i odvoje malo vremena za posetu svom ginekologu i obave preventivni ginekološki pregled.
Forum žena LSV | Petak, 18. 12. 2015. | Komentara: 0

Pobeda ligašica: Žabaljskim trudnicama jednokratno 10.000 dinara

ŽABALJ – Nezaposlene trudnice koje žive u opštini Žabalj od 1. januara 2016. godine dobijaće jednokratnu pomoć od lokalne samouprave. Naime, odbornici Skupštine opštine Žabalj podržali su inicijativu Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj da se svim budućim majkama, koje nemaju zaposlenje, da jednokratna pomoć u iznosu od 10.000 dinara.
Forum žena LSV | Petak, 04. 12. 2015. | Komentara: 0

Svakodnevno brinuti o osobama sa invaliditetom

ŽABALJ – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, žabaljske ligašice posetile su Udruženje građana "Altruist" čija je osnovna delatnost briga o deci i omladini sa posebnim potrebama. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook