Glavne nadležnosti EPS-a se prebacuju u Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 24. 06. 2015. | Komentara: 0

Glavne nadležnosti EPS-a se prebacuju u Vojvodinu

BEOGRAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je aktuelna vlada prva koja pokazuje osećaj da je Vojvodina deo Srbije.

LSV

Čanak je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa premijerom Vučićem, rekao da je ključni dokaz za to odluka da se glavne nadležnosti EPS prebace u Vojvodinu, što mu je, tokom današnjeg sastanka, saopštio premijer.

Nije ono što smo želeli,
ali je više od onoga što smo očekivali


Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Elektroprivreda Srbije premestiti svoj nacionalni operativni dispečerski centar u Novi Sad, pa će u njemu biti „srce“ sistema za celu Srbiju. On je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa predsednikom LSV, istakao da to znači i dopunske investicije kao i nove informacione sisteme i pokazuje odnos vlade ne samo prema Vojvodini već i celoj Srbiji, što znači da vlada ne pravi razliku između Beograda i ostalih delova Srbije.

Nenad Čanak  je naveo da je, inače, samo pokretanje pitanja gašenja Elektrovojvodine doživljeno kao model otmice vojvođanske imovine.

- Do sada smo stalno bili u situaciji da smo mi dve strane. Ovo nije pitanje strana, već boljitka za građane. Mislim da će za Vojvodinu i kompletnu Srbiju ovakvo jedno rešenje biti korak napred. To nije ono što smo mi želeli, ali je apsolutno mnogo više od onoga što smo očekivali – rekao je predsednik LSV.  

Primetivši da se u mnogim vojvođanskim pitanjima ne slaže sa premijerom, Čanak je rekao da se to odnosi i na ideju o formiranju vojvođanske policije.

- Niko od nas nema pravo da zbog svojih političkih ciljeva ugrožava intrese građana – kazao je on. Istina, Čanak je kao jedan od ključnih razloga za sastanak sa Vučićem, pomenuo upravo pronalaženje rešenja za efikasniju borbu protiv organizovanog kriminala i organizovanog tržišta narkotika, koji, prema njegovim rečima, ugrožavaju život građana, čemu su dokaz i gotovo svakodnevni obračuni kriminalnih grupa u Novom Sadu.

Postavljanje zidova u Evropi je anticivilizacijski čin

Lider LSV je ocenio kao anticivilazicijski čin nameru mađarske vlade o postavljanju zida na granici sa Srbijom kako bi se sprečio ulazak migranata.

- Pravljenje zidova u današnoj Evropi je anticivilizacijski čin. A ako će to biti zid kojim će se pretenzije ultradesnih stranaka u Mađarskoj prema teritoriji Vojvodine i Srbije zaustaviti na tom zidu - onda u tome ima nečeg dobrog - rekao je Nenad Čanak na konferenciji za novinare.

Istraga protiv svakog ko je zloupotrebio novac građana

Čanak je istakao i da LSV neće nikad, niti je dozvoljavala da zbog bilo kakvih partijskih interesa ili bilo kakvih krupnih reči krije lopovluk.

- Dakle, svako za koga se dokaže da je zloupotrebio svoj položaj i novac poreskih obveznika, bio on u Vojvodini, bio on u ostalom delu Srbije, bio on bilo gde, može da računa da ćemo biti za to da se istraga sprovede. Ono za šta ćemo uvek biti to je da istraga bude fer, i da istraga bude urađena profesionalno. To je apsolutno ispred zagrade. Partijski progoni ne dolaze u obzir, naravno. Ali kriminal i partijsku pripadnost mešati su potpuno naopake stvari, jer se time onda partijska knjižica koristi kao imunitet protiv krivičnog gonjenja, što je nedopustivo – naglasio je predsednik LSV Nenad Čanak.

(BILSV, 24.06.2015)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook