Gospodin Vučić Leka sad može da radi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Gospodin Vučić Leka sad može da radi

NOVI SAD - Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće amandman iako će zakon biti izmenjen tako da bi Aleksandar Vučić mogao da bude sekretar ovog Saveta. Svako ko pravi zakone prema meri političke stranke do sada je vrlo brzo uvideo da ta praksa nije dobra,

Jerkov

da može ići samo njemu samom na štetu - rekla je narodna poslanica Aleksandra Jerkov, podržavajući amandman poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić kojim se predlaže da sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost može da predloži predsednik Srbije, ali da on ne sme biti politički aktivan.

Jerkova se osvrnula na, kako je rekla, tri kamena spoticanja koja su već nekoliko dana glavni sporovi u ovoj skupštini.
- Jedan je ovaj koji se tiče toga da se zakon menja da bi Aleksandar Vučić mogao biti sekretar Saveta. Drugi je bio taj da je Vlada sebi potpuno neovlašteno uzela nadležnost da smenjuje državne službenike i time sprovodi čist politički revanšizam. A treći je bio, opet potpuno začuđujuće, nadležnost Vlade nad radom imalaca javnih ovlaštenja, gde spadaju regulaciona tela, agencije, strukovna udruženja... - napomenula je ona. Jerkov je dodala i da je skupštinska većina demantovala sve što je prethodnih dana pričala u okviru svojih lekcija o demokratiji, pravima poslanika opozicije.

Jerkova je naglasila da u Skupštini Srbije postoje četiri kontrolna odbora i da su u sva četiri predstavnici vladajuće koalicije predsednici odbora. To su Odbor za odbranu i izvršne poslove, Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i Odbor za kontrolu službi bezbednosti.

Istakla je da je veoma opasno da jedan čovek, koji će biti u izvršnoj vlasti, koji ima političku vlast kao predsednik jedne stranke i koji će biti ministar vojske, u isto vreme kontroliše i službe bezbednosti.
- Nažalost, ovim se nastavlja slavna srpska tradicija jednog od prethodnika gospodina Vučića, koji se isto tako zvao Aleksandar, ali se prezivao Ranković. Radi se o drugu Aleksandru Rankoviću Leki. On je isto tako smatrao da je kontrola nad policijom, posebno tajnom policijom, jedno od osnovnih i najvažnijih organa vlasti. Tako da gospodin Vučić Leka može da počne da radi - rekla je na kraju svog izlaganja Jerkova.

(BILSV, 26.07.2012)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook