Govori

 
 
Izbori u LSV
Govori | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

Dati novac mladima umesto za crkvu i predsednika republike

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić ponovila je danas da LSV neće moći da podrži Predlog budžeta za 2017. godinu. Ona je na završetku načelne rasprave o budžetu 2017. godine istakla da će poslanici LSV pokušati da kroz amandmane i konstruktivnim predlozima ovaj dokument bude bolji. 
Govori | Ponedeljak, 05. 12. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina protivustavno svedena na oblik lokalne samouprave

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati ovakav Predlog budžeta za 2017. jer on nije u skladu sa Ustavom Srbije, ali i zbog toga što je Autonomna pokrajina Vojvodina u tom dokumentu svedena samo na jedan oblik lokalne samouprave što je, takođe, protivustavno.
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Podrška dodeli godišnjih priznanja u oblasti sporta

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja donošenje Predlog pokrajinske skupštinske odluke o dodeli godišnjeg priznanja u oblasti sporta i glasaće za nju, izjavio je danas pokrajinski poslanik LSV mr Dejan Čapo. On je na sednici Skupštine AP Vojvodine istakao da je ovakva odluka pozitivan korak, imajući u vidu da ona podrazumeva i dodelu priznanja najboljim sportistkinjama i sportistima sa invaliditetom.
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev: Ni u drugom rebalansu nema Vojvođanske akademije

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da se ni u drugom rebalansu budžeta AP Vojvodine nisu našla sredstva za Vojvođansku akademiju nauka, umetnosti i kulture. On je istakao da je to isključivo politička odluka zasnovana na pretpostavci kako će Ustavni sud odlučiti. 
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Šta je sa zakonom o platama zaposlenih u lokalnim samoupravama?

Poslanici i poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće Predlog pokrajinske skupštinske odluke o bližem uređivanju načela za unutrašnju organizaciju i sistematizaciju radnih mesta, kazao je danas poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Jovanović. Ipak, on je zatražio informaciju kada će biti donet Zakon o uređivanju plata ljudima koji rade u lokalnim samoupravama, ističući da je odluka o kojoj su danas diskutovali poslanici vojvođanske skupštine usamljena bez tog zakona čiji nacrt postoji.
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

LSV ne podržava rebalans i zaduživanje Vojvodine

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici i poslanice LSV neće podržati izveštaje o rebalansu pokrajinskog budžeta i odluku o zaduživanju. On je na sednici Skupštine AP Vojvodine istakao da poslanička grupa LSV ima rezerve prema predloženim izveštajima o Predlogu pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu budžeta Vojvodine za 2016. godinu i o Predlogu pokrajinske skupštinske odluke o zaduživanju radi refinansiranja dela javnog duga AP Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook