Govori

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Sreda, 14. 12. 2016. | Komentara: 0

Da li je zakon uzeo u obzir materijalnu situaciju građana?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ocenila je danas tokom načelne rasprave o Predlogu zakona o stanovanju, da Srbiji jeste potreban takav zakon, Međutim, problem je što on predviđa velike rezove koji izazivaju strah kod građana najpre u vezi sa materijalnim izdacima, a zatim i usled velikih ovlašćenja koja će imati profesionalni upravnici zgrada.
Govori | Utorak, 13. 12. 2016. | Komentara: 0

Potrebne milijarde evra za izgradnju kanalizacije i prečistača

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je na
današnjoj sednici republičkog parlamenta da je Srbija jedina država koja u zaštitu životne sredine ulaže manje od 0,4 odsto BDP. Istovremeno, kako je upozorila, njeno stanovništvo troši oko 420 litara vode dnevno, što je dvostruko više nego u pojedinim zemljama Evropske unije.
Govori | Utorak, 13. 12. 2016. | Komentara: 0

Vojvodini ni kontrolna uloga u IPARD programima

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić ukazala je danas da su poljoprivrednici u Srbiji, verujući prethodnoj ministarki poljoprivrede, izgubili godinu i po dana čekajući na Ministarstvo poljoprivrede i zakonska rešenja da bi koristili IPARD programe. Ona je u Skupštini Srbije, tokom rasprave o setu zakona iz oblasti poljoprivrede, upitala ministra kako da mu posle svega toga paori veruju. Tokom načelna rasprave o izmenama i dopunnama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakona o vodama ona je najavila i više amandmana poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine kojima ova poslanička grupa želi da poboljša zakonska rešenja.
Govori | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

Dati novac mladima umesto za crkvu i predsednika republike

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić ponovila je danas da LSV neće moći da podrži Predlog budžeta za 2017. godinu. Ona je na završetku načelne rasprave o budžetu 2017. godine istakla da će poslanici LSV pokušati da kroz amandmane i konstruktivnim predlozima ovaj dokument bude bolji. 
Govori | Ponedeljak, 05. 12. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina protivustavno svedena na oblik lokalne samouprave

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati ovakav Predlog budžeta za 2017. jer on nije u skladu sa Ustavom Srbije, ali i zbog toga što je Autonomna pokrajina Vojvodina u tom dokumentu svedena samo na jedan oblik lokalne samouprave što je, takođe, protivustavno.
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Podrška dodeli godišnjih priznanja u oblasti sporta

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja donošenje Predlog pokrajinske skupštinske odluke o dodeli godišnjeg priznanja u oblasti sporta i glasaće za nju, izjavio je danas pokrajinski poslanik LSV mr Dejan Čapo. On je na sednici Skupštine AP Vojvodine istakao da je ovakva odluka pozitivan korak, imajući u vidu da ona podrazumeva i dodelu priznanja najboljim sportistkinjama i sportistima sa invaliditetom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook