Govori

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Simboli treba da ujedinjuju, a ne da otvaraju nove razmirice

Rešenja u Statutu, ali i rešenja u odluci o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne pokrajine Vojvodine su prelomljena preko kolena, izjavio je danas predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Branislav Bogaroški. On je tokom rasprave o simbolima AP Vojvodine istakao da predložena rešenja jesu posledica kompromisa za usvajanje Statuta, što ne bi smela.
Govori | Sreda, 10. 08. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina ponovo nije spomenuta u ekspozeu

BEOGRAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Republike Srbije Nenad Čanak zamerio je mandataru za sastav Vlade Srbije što ni ovog puta u ekspozeu nijednom nije pomenuo Vojvodinu. On je u svom govoru istakao da smo došli u poziciju da, kao što se ne izgovara reč Vojvodina, tako se ne izgovara ni pitanje dugova prema Vojvodini i ne govori se o tome šta treba da se radi u Vojvodini. Transkript govora Nenada Čanka možete pročitati u nastavku.
Govori | Ponedeljak, 20. 06. 2016. | Komentara: 0

Doneti Zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine neće glasati za ovakav predlog Pokrajinske vlade istakla je danas poslanica LSV mr Maja Sedlarević. Tokom skupštinske rasprave o novoj Pokrajinskoj vladi ona je zamerila i na činjenici da poslanici i poslanice nisu mogli da se upoznaju sa biografijama kandidata za pokrajinske sekretare, kako bi se mogla voditi kvalitenija rasprava.
Govori | Petak, 03. 06. 2016. | Komentara: 0

Čanak: LSV neće podržati Maju Gojković

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine neće podržati izbor Maje Gojković za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije jer smatra da je parlamentu potrebno više energije koja mora biti uložena u podizanje njegovog kredibiliteta i odbrane interesa svih građana Srbije koj su delegirali 250 ljudi da vode računa o interesu njihove zemlje, istakao je danas lider LSV Nenad Čanak na konstitutivnoj sednici republičkog parlamenta. U nastavku možete prtočitati transkript njegovog govora:
Govori | Nedelja, 03. 04. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Ustavom garantovati položaj Vojvodine

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš  istakao je danas na predizbornoj konvenciji LSV u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu da na izborma 24. aprila Liga mora da pobedi, jer samo ona može da uradi veliki posao promene Ustava Republike Srbije, zbog kojeg smo izgubili deset godina. Kostreš je istakao da je Ustavom neophodno garantovati Vojvodini zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu jer će tek tada Vojvođani moći da preuzmu odgovornost za upravljanje vojvođanskim resursima, atime i za svoj život i svoju budućnost. U nastavku možete pročitati transkript njegovog govora.
Govori | Nedelja, 03. 04. 2016. | Komentara: 0

Kako ima para za gubitaše, a štedi se na poljoprivrednicima?

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i prvi na listi Nenad Čanak – LSV – Digni glavu! za pokrajinske izbore Branislav Bogaroški izjavio je danas da je svaki poljoprivrednik koji je obrađivao 100 hektara zemlje, od 2012. godine do danas izgubio u subvencijama 1.120.000 dinara. On je na svečanoj Konvenciji u Novom Sadu ukazao i da se od 12 milijardi ušteđenog novca na nivou Srbije, 10 milijardi uštedelo u Vojvodini. Poručio je da Vojvođani čvrsto stoje sa obe noge na našoj zemlji koji niko nikada neće izvući.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook