Govori

 
 
Izbori u LSV
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

LSV ne učestvuje u izboru pokrajinskog ombudsmana

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da poslanici i poslanice LSV neće učestvovati u glasanju o izboru Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana jer Liga nije konsultovana o ovom kadrovskom rešenju. Ona je tokom skupštinske rasprave o izboru novog pokrajinskog ombudsmana navela da nije dobro što predlagač ovog kadrovskog rešenja nije konsultovao sve poslaničke grupe, odnosno i predstavnike opozicionih stranaka, jer bi rezultat bio bitno drugačiji. 
Govori | Četvrtak, 06. 10. 2016. | Komentara: 0

Opštinama i gradovima manji budžeti i do 33 milijardi godišnje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Marinika Tepić ukazala je danas da će lokalnim samoupravama širom Srbije budžeti ubuduće biti manji između 26 i 33 milijardi dinara godišnje nego što su imali pre tzv. Dinkićevog zakona, koji danas Vlada navodi kao glavnog krivca i razlog za ovu izmenu. Tepićeva je taksativno navela kako su postepeno umanjivana sredstva opštinama i gradovima. Ona je prilikom rasprave o amandmanima na Predlog izmena zakona o finansiranju lokalnih samouprava ponovila da poslanici LSV neće glasati za ovaj zakonski predlog.
Govori | Utorak, 04. 10. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv otimanja od lokalnih samouprava

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić kazala je danas da poslanici LSV neće podržati predložene izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave jer osnažava centralizaciju, jer se njime otima od lokalnih samouprava, a AP Vojvodina se tretira kao lokalna samouprava.
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Jovanović: Po kojim kriterijumima biramo regione za saradnju?

Poslanička grupa LSV u Skupštini AP Vojvodine podržala je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o saradnji APV i kineske provincije Hajnan. Pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Jovanović je prilikom rasprave o ovoj tački dnevnog reda upitao i da li će se ubuduće praviti politika i strategija sa kim će Vojvodina sarađivati i na osnovu kojih kriterijuma ili će se na svakom zasedanju pojavljivati „copy-paste“ sporazumi.
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina oštećena za 250 miliona

Šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški istakao je danas da je Vojvodina zbog uzurpacije državne zemlje, za koju nije dato odobrenje da se licitira jer se čekao novi zakon o poljoprivrednom zemljištu, oštećena za 250 miliona dinara. Za istu sumu oštećen je i budžet Republike Srbije, a za 300 miliona i budžeti lokalnih samouprava na teritoriji APV. Kako je rekao, zabrana licitacije u 2015. nam se sada obija o glavu.
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Zašto je ukinuto finansiranje VANUK-a?

Pokrajinski poslanik LSV i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev negodovao je danas zbog toga što je ukinuto finansiranje Vojvođanske akademije nauke, umetnosti i kulture. On je na sednici Skupštine Vojvodine, prilikom rasprave o rebalansu budžeta, rekao da je VANUK regularno osnovan, ali je problem što se Ustavni sud još nije oglasio tim povodom. Zbog toga je upitao šta će se desiti kada mišljenje stigne i da li će se tada raditi novi rebalans ili nešto drugo.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook