Govori

 
 
Izbori u LSV
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Obeležja multietničkog karaktera ne mogu se preglasati

NOVI SAD – Tokom današnje rasprave o predlogu odluke o upotrebi simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine u pokrajinskom parlamentu, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine  Sandra Ristić upozorila je da će danas aktuelna skupštinska većina izglasati navedenu odluku, ali i da je, da bi zastava i grb zaista bili zastava i grb bio grb, potrebno mnogo više od većine i sile. Ocenila je i da su aktuelna znamenja AP Vojvodine više od decenije obeležja multietničkog karaktera pokrajine i njenih specifičnosti koji su zaživeli u srcima svih Vojvođana i Vojvođanki koji žele njenu autonomiju, te da se to ne može preglasati.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

LSV neće glasati za tradicionalne simbole

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je danas da LSV neće glasati za Predlog pokrajinske skupštinske odluke o o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne pokrajine Vojvodine, kao što nije glasala za poslednju verziju Statuta APV. Ona je ukazala i da predložena tradicionalna zastava nije onakva kakva je opisana u Statutu. Dodala je i da je jedino dobro u predloženoj odluci to što je predviđena kazna za neisticanje simbola, ali da nije precizirano da li će se kazna određivati i ako oba simbola nisu istaknuta ili samo jedan.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Nametanje volje većine, umesto kompromisa

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Bojan Kostreš upozorio je danas, tokom rasprave  o predlogu odluke o upotrebi simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, na to da vladajuća većina čini grešku koju je prilikom usvajanja aktuelnih simbola načinila tadašnja vladajuća koalicija, upozorivši je da to ne radi. Takođe, ocenio je i da je usvajanje Odluke moglo dovesti do toga da današnji dan bude dan u kome su građanska i nacionalna opcija u Vojvodini konačno postigle dogovor i rešile duboki ideološki nesporazum, ali da je umesto toga vladajuća većina tu Odluku iskoristila da nametne svoju volju.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Simboli treba da ujedinjuju, a ne da otvaraju nove razmirice

Rešenja u Statutu, ali i rešenja u odluci o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne pokrajine Vojvodine su prelomljena preko kolena, izjavio je danas predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Branislav Bogaroški. On je tokom rasprave o simbolima AP Vojvodine istakao da predložena rešenja jesu posledica kompromisa za usvajanje Statuta, što ne bi smela.
Govori | Sreda, 10. 08. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina ponovo nije spomenuta u ekspozeu

BEOGRAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Republike Srbije Nenad Čanak zamerio je mandataru za sastav Vlade Srbije što ni ovog puta u ekspozeu nijednom nije pomenuo Vojvodinu. On je u svom govoru istakao da smo došli u poziciju da, kao što se ne izgovara reč Vojvodina, tako se ne izgovara ni pitanje dugova prema Vojvodini i ne govori se o tome šta treba da se radi u Vojvodini. Transkript govora Nenada Čanka možete pročitati u nastavku.
Govori | Ponedeljak, 20. 06. 2016. | Komentara: 0

Doneti Zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine neće glasati za ovakav predlog Pokrajinske vlade istakla je danas poslanica LSV mr Maja Sedlarević. Tokom skupštinske rasprave o novoj Pokrajinskoj vladi ona je zamerila i na činjenici da poslanici i poslanice nisu mogli da se upoznaju sa biografijama kandidata za pokrajinske sekretare, kako bi se mogla voditi kvalitenija rasprava.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook