Govori

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Nije Vojvodina lokalna samouprava

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržala je danas Predlog sporazuma o saradnji između Autonomne pokrajine Vojvodine (Republika Srbija) i Uprave Almatinskog regiona (Republika Kazahstan). Kako je tokom rasprave o tom predlogu ukazala poslanica LSV mr Maja Sedlarević, Liga uvek podržava sporazume o međuregionalnoj saradnji, ali je pri tom upozorila na dva problematična detalja. 
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Uvođenje tradicionalnih simbola ne sme menjati koncept APV

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev napomenuo je danas da je AP Vojvodina konstituens Republike Srbije i da u njoj živi skoro 80 odsto Srba. On je, takođe, naglasio da su upravo očevi i dedovi tih Srba napravili koncept AP Vojvodine u kome se garantuje imovinska, lična i pravna jednakost i sigurnost, bez obzira na nacionalnu, konfesionalnu, partijsku pripadnost. Prilikom rasprave o odluci o upotrebi i izgledu simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, Jakovljev je naglasio i da ukoliko je ideja njihovog uvođenja menjanje koncepta, onda to može da bude u direktnoj suprotnosti sa onim što je radio većinski narod u Vojvodini.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Jovanović: Vojvodina nije jedno, nego sve zajedno

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović upozorio je danas da zastava AP Vojvodine koja se predstavlja kao tradicionalna niti je tradicioanlna niti u suštini predstavlja Vojvodinu. On je tokom rasprave  o predlogu odluke o upotrebi simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine postavio pitanje šta će se dogoditi posle usvajanja jedne tradicionalne zastave, da li će se usvajati još neke zastave? Upozorio je i da je Vojvodina u svojoj bliskoj istoriji menjala mnoge države i da je u njoj najgore bilo upravo onda kada se isticalo jedno, jer, Vojvodina nije jedno nego je sve zajedno.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Obeležja multietničkog karaktera ne mogu se preglasati

NOVI SAD – Tokom današnje rasprave o predlogu odluke o upotrebi simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine u pokrajinskom parlamentu, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine  Sandra Ristić upozorila je da će danas aktuelna skupštinska većina izglasati navedenu odluku, ali i da je, da bi zastava i grb zaista bili zastava i grb bio grb, potrebno mnogo više od većine i sile. Ocenila je i da su aktuelna znamenja AP Vojvodine više od decenije obeležja multietničkog karaktera pokrajine i njenih specifičnosti koji su zaživeli u srcima svih Vojvođana i Vojvođanki koji žele njenu autonomiju, te da se to ne može preglasati.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

LSV neće glasati za tradicionalne simbole

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je danas da LSV neće glasati za Predlog pokrajinske skupštinske odluke o o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne pokrajine Vojvodine, kao što nije glasala za poslednju verziju Statuta APV. Ona je ukazala i da predložena tradicionalna zastava nije onakva kakva je opisana u Statutu. Dodala je i da je jedino dobro u predloženoj odluci to što je predviđena kazna za neisticanje simbola, ali da nije precizirano da li će se kazna određivati i ako oba simbola nisu istaknuta ili samo jedan.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Nametanje volje većine, umesto kompromisa

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Bojan Kostreš upozorio je danas, tokom rasprave  o predlogu odluke o upotrebi simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, na to da vladajuća većina čini grešku koju je prilikom usvajanja aktuelnih simbola načinila tadašnja vladajuća koalicija, upozorivši je da to ne radi. Takođe, ocenio je i da je usvajanje Odluke moglo dovesti do toga da današnji dan bude dan u kome su građanska i nacionalna opcija u Vojvodini konačno postigle dogovor i rešile duboki ideološki nesporazum, ali da je umesto toga vladajuća većina tu Odluku iskoristila da nametne svoju volju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook