Govori

 
 
Izbori u LSV
Govori | Petak, 03. 06. 2016. | Komentara: 0

Čanak: LSV neće podržati Maju Gojković

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine neće podržati izbor Maje Gojković za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije jer smatra da je parlamentu potrebno više energije koja mora biti uložena u podizanje njegovog kredibiliteta i odbrane interesa svih građana Srbije koj su delegirali 250 ljudi da vode računa o interesu njihove zemlje, istakao je danas lider LSV Nenad Čanak na konstitutivnoj sednici republičkog parlamenta. U nastavku možete prtočitati transkript njegovog govora:
Govori | Nedelja, 03. 04. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Ustavom garantovati položaj Vojvodine

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš  istakao je danas na predizbornoj konvenciji LSV u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu da na izborma 24. aprila Liga mora da pobedi, jer samo ona može da uradi veliki posao promene Ustava Republike Srbije, zbog kojeg smo izgubili deset godina. Kostreš je istakao da je Ustavom neophodno garantovati Vojvodini zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu jer će tek tada Vojvođani moći da preuzmu odgovornost za upravljanje vojvođanskim resursima, atime i za svoj život i svoju budućnost. U nastavku možete pročitati transkript njegovog govora.
Govori | Nedelja, 03. 04. 2016. | Komentara: 0

Kako ima para za gubitaše, a štedi se na poljoprivrednicima?

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i prvi na listi Nenad Čanak – LSV – Digni glavu! za pokrajinske izbore Branislav Bogaroški izjavio je danas da je svaki poljoprivrednik koji je obrađivao 100 hektara zemlje, od 2012. godine do danas izgubio u subvencijama 1.120.000 dinara. On je na svečanoj Konvenciji u Novom Sadu ukazao i da se od 12 milijardi ušteđenog novca na nivou Srbije, 10 milijardi uštedelo u Vojvodini. Poručio je da Vojvođani čvrsto stoje sa obe noge na našoj zemlji koji niko nikada neće izvući.
Govori | Utorak, 29. 12. 2015. | Komentara: 0

LSV podržava Budžet AP Vojvodine za 2016. godinu

NOVI SAD – Nismo zadovoljni visinom budžeta, odnosom Republike prema Pokrajini, nedostatkom Zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine, ali Budžet za 2016. godinu je urađen onako kako je to moralo da se uradi i novac je raspoređen kako je u ovom momentu, po našem mišljenju, najbolje za Vojvodinu i njene građanke i građane, rekao je danas poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Homanov.
Govori | Utorak, 29. 12. 2015. | Komentara: 0

Vojvodina svedena na nivo pokrajina koje nisu ni osnovane?!

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da budžet APV ne zavisi od toga koliko su Vojvođani u 2015. godini bili vredni, ni od toga koliko su novca prikupili od akciza i PDV-a. 
Govori | Utorak, 29. 12. 2015. | Komentara: 0

Za nadležnosti AP Vojvodine svake godine sve manje novca

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine mr Maja Sedlarević ocenila je danas da je Srbija visoko centralizovana zemlja, u kojoj se nadležnosti AP Vojvodine iz godine u godinu finansiraju sa sve manje sredstava, a ove godine najmanje. Ona je tokom rasprave o Budžetu AP Vojvodine za 2016. godinu istakla da Republika AP Vojvodini duguje dve milijarde evra, jer se svake godine dovodi u pitanje koliko iznosi sedam odsto budžeta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook