Ešton došla da bi vlada sprovodila najavljeni program

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 29. 04. 2014. | Komentara: 0

Ešton došla da bi vlada sprovodila najavljeni program

BEOGRAD - Ketrin Ešton je požurila da dođe u Beograd da nas opomene, da se ne bi desilo da Vlada promeni program i počne da sprovodi neki drugi umesto onog o kojem nam je premijer Aleksandar Vučić u parlamentu govorio ceo dan – rekao je u mini intervjuu za ALO Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i jedini poslanik koji nije glasao na sednici o izboru Vlade u parlamentu.
 
LSV

Zašto jedino vi niste glasali?
- Ponuđeni odgovori su bili potpuno neadekvatni. Mogao sam da biram između za, protiv i uzdržan. Nisam mogao da glasam protiv onog što je premijer govorio, kada se to, osim dela o Vojvodini, potpuno poklapa s programom naše stranke.
 
Mogli ste onda da glasate za Vladu i predstavljeni program?
- Postoji veliko istorijsko opterećenje i balast na ljudima koji to sad treba da sprovedu.
 
Znači, niste poverovali premijeru da je moguće sprovesti program o kojem je govorio oko tri sata?

- Lepo sam rekao da sam skeptičan. Onda su oni to protumačili kao da uopšte nisam glasao. To nije tačno. Jasno i glasno sam, kada me je predsednica parlamenta prozvala, rekao šta mislim.
 
Mogli ste da pritisnete taster i, recimo, budete uzdržani?
- E pa, sad. Da budem uzdržan, to mi nije u prirodi.

(BILSV, 29.04.2014)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook