LSV se opredelila za svoj stav

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 07. 02. 2014. | Komentara: 0

LSV se opredelila za svoj stav

NOVI SAD – Nije se Liga socijaldemokrata Vojvodine opredeljivala između Borisa Tadića ili Čedomira Jovanovića, već za svoj stav – da se napravi velika građanska koalicija.

LSV

Na sastanku u Novom Sadu smo postavili temelj te koalicije i uputili poziv svima. Nedolazak LDP je poruka da oni ne žele s nama, a ne mi s njima. Mi želimo da napravimo građansku koaliciju koja bi trebalo da bude, koliko toliko, kontrateg činjenici da će SNS verovatno ostvariti rezultat koji je najbolji u istoriji desnog centra otkada postoji višestranačje u Srbiji – kazao je za Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LDP kaže da neće s Tadićem, između ostalog, i jer im se politika u vezi sa autonomijom Vojvodine bitno razlikuje.

- Ne znam kakav je stav Borisa Tadića po pitanju Vojvodine, jer je očigledno da je on revidirao svoje odnose prema politici DS napuštanjem te stranke. I videćemo kakva će postavka biti. Ne mogu da se ne setim da, dok je Čedomir Jovanović bio u DS, nije imao ništa korektniji stav po pitanju autonomije Vojvodine nego što ga je imaoTadić. Izgleda, mora neko da napusti DS pa da mu Vojvodina postane prioritet. LSV i LDP imaju veoma slične stavove, ali, da bismo mogli te stavove da odbranimo, moramo da napravimo što širu koaliciju. Sa 50 poslanika bismo to mnogo bolje radili nego sa petnaest. I zato smo mi insistirali da svi sednu za isti sto.

Vi, dakle, još ne znate kakav je stav Tadića oko ključne teme vaše politike, a već ste formirali „blok"?

- Mi još nismo napravili taj stranački blok. To je najbezočnija zamena teza, koja glasi: ako do tada i tada ne dođete da potpišete sa nama sporazum, vi ste sa Tadićem. Onda smo mi rekli da ne odgovaramo na ultimatume i da hoćemo da razgovaramo sa svima. Molimo vas dođite u Novi Sad, kako bismo razgovarali. Tadić dođe, oni ne dođu, i onda oni proglase kako smo se mi opredelili za Tadića. Da su došli i rekli - naš stav o Vojvodini je takav, Tadić kaže kakav je njegov stav, i Liga kaže mi smo bliži LDP, a ne Tadiću. Ali, ne. Ispod časti je doći u Novi Sad i pokazati poverenje prema nekome koga preko novina nazivate strateškim partnerom.

(BILSV, 07.02.2014)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook