Izgradnja puteva u Vojvodini nije na listi prioriteta

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 05. 12. 2018. | Komentara: 0

Izgradnja puteva u Vojvodini nije na listi prioriteta

Novi Sad, 5. decembar 2018 - Ni u 2019. godini neće započeti izgradnja Fruškogorskog koridora, iako su predstavnici vlasti još 2017. godine najavljivali završenu eksproprijaciju i projektnu dokumentaciju za ovaj projekat. Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra nedopustivim smanjenje od 20% sredstava za kapitalni projekat, odnosno saobraćajnicu Ib reda „Novi Sad – Ruma“, za koji je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture budžetom opredelilo 40 miliona dinara ili oko 340.000 evra. 

LSV

Ovim postupkom opredeljena su samo sredstva za izradu dela projektno - tehničke dokumentacije, dok na nastavak radova na izgradnji predmetne deonice tek treba svoj red da sačekaju: završetak projektno - tehničke dokumentacije, definisanje investicione vrednosti izgradnje deonice, rešavanje imovinskih odnosa, kao i izrada geološko - istražnih radova. 

Sve ukazuje na to da se ponovo obmanjuju građani i građanke Vojvodine i opštine Irig, budući da je ovo put kojim dnevno prođe 12.000 vozila, isti put koji povezuje, preko Šapca i Loznice, Republiku Srbiju sa susednom Federacijom Bosne i Hercegovine. Poređenja radi, najavljena je izgradnja nacionalnog stadiona u Beogradu, procenjene vrednosti oko 250.000 evra - što ukazuje da su stadioni u glavnom gradu veći prioritet od puteva u Vojvodini. 

Čak i ostala putna mreža u Vojvodini, koja pripada kategorijama nižeg reda, u ovom budžetu ne postoji, što ukazuje da će se ionako loše stanje puteva dodatno pogoršati. Liga socijaldemokrata Vojvodine je uložila amandman na Predlog zakona o budžetu za 2019. godinu kojim se traži povećanje sredstava, kako bi se radovi konačno pomerili sa nivoa praznih obećanja. 

Narodna poslanica 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Olena PapugaSaopštenja | Nedelja, 16. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlast se hvali pravima nacionalnih zajednica, a u praksi brojni problemi

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i njeno ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da mnogo više pažnje posvete rešavanju nagomilanih problema pripadnika nacionalnih zajednica.
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast zaboravila da u decembru pada sneg

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita lokalne vlasti u Zrenjaninu zašto nisu spremno ušle ni u ovu zimu?
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Srbija za sedam godina izgubila grad veličine Novog Sada, Zrenjanina i Vršca zajedno

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na katastrofalne podatke koji govore o depopulaciji naše zemlje. Poslednji podaci  Republičkog zavoda za statistiku kažu da će u Republici Srbiji na kraju 2018. godine živeti svega 7 miliona ljudi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook