Da li su iznad zakona huligani koji su organizovali bakljade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 05. 2020. | Komentara: 0

Da li su iznad zakona huligani koji su organizovali bakljade

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i narodni poslanik Nenad Čanak uputio je poslaničko pitanje ministrima unutrašnjih poslova i pravde Srbije Nebojši Stefanoviću i Neli Kuburović o tome da li su „huligani koji su preksinoć organizovali bakljade u Beogradu i drugim gradovima Srbije iznad zakona“.

LSV

- Koliko je identifikovanih učesnika koordinirane akcije paljenja baklji na krovovima zgrada 29. aprila 2020. godine za vreme policijskog časa u Beogradu, Novom Sadu, Zemunu, Pančevu i Nišu? - pitao je Čanak.

- Da li je tačno da su u pitanju pripadnici navijačkih grupa i kojih? Da li su kažnjeni zbog kršenja policijskog časa? A ako su imali dozvole za kretanje, ko im ih je dao i pod kojim obrazloženjem? - naveo je Čanak u svom poslaničkom pitanju.

On je pitao i kako je moguće da poljoprivrednik u Vojvodini bude kažnjen zato što je išao na njivu tokom policijskog časa, a huligani mogu nesmetano da se kreću.

- Zakon o javnom redu i miru, u Članu 17. Stav 1, propisuje: „Ko paljenjem pirotehničkih proizvoda narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost gradjana, kazniće se novčanom kaznom od 50.000 do 100.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 časova“ - citirao je Čanak.

Pitao je da li to važi za huligane koji su paleći bakljama ugrozili bezbednost stanara zgrada ili su huligani i kriminalci koji se zaklanjaju iza navijačkih šalova u ovoj zemlji iznad zakona.

 (SzILSV, 02.05.2020)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook