Kostreš: Razgovori idu teško, spori su i naporni

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Razgovori idu teško, spori su i naporni

NOVI SAD - Tekst zakona o javnoj svoji trebalo bi do 15. jula da bude upućen Vladi Srbije, a najveća teškoća u izradi tog propisa je pitanje svojine Vojvodine, rekao je danas predsednik radne grupe za izradu tog zakona Bojan Kostreš.

Bojan Kostres

"Razgovori idu teško, spori su i naporni, ali pravimo korake napred i verujem da će tekst biti upućen premijeru do 15. jula" rekao je Kostreš agenciji Beta, a prenose mediji. On je naveo da se u radnoj grupi vode razgovori o tome od koje godine treba poći u definisanju javne svojine Vojvodine i da je to "političko pitanje". Kostreš je istakao da se zalaže da se Vojvodini vrati sve ono što joj je pripadalo pre 1988. godine kada su veliki sistemi bili u vlasti pokrajinske administracije, dok ostali članovi radne grupe smatraju da treba poći od 1995. godine.

"Treba postići saglasnost obeju strana i pokušaćemo da nađemo kompromisno rešenje " kazao je Kostreš. Prema njegovim rečima, nije bitno što će zakon o javnoj svojini biti donet pre zakona o restituciji jer se zakoni međusobno ne isključuju i oba propisa su na evropskoj agendi. Kostreš je naveo da bi bilo dobro da se zakon o javnoj svojini nađe na javnoj raspravi ali i da je potrebno što pre usvojiti taj propis.

(BILSV, 06. 07. 2011.)
Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.
Izjave | Ponedeljak, 26. 10. 2020. | Komentara: 0

Ministarstva sile ne smeju da služe za lečenje kompleksa

Sastav ove vlade pokazuje da je Alekandar Vučić izuzetno opasan protivnik svakome ko pokušava da neke svoje ideje plasira iz jednostavnog razloga što, ako misliš da ga pobediš sa više nacionalizma to ne može, ako misliš da ga pobediš na populizam - ne može, a s druge strane on je napravio jednu inkluzivnu verijantu vlade
Izjave | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Sintagma Srpski svet je Velika Srbija za one sa jeftinim ulaznicama

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak očekuje da bi moglo da se dogodi da Vlada Srbije biti imenovana sutra, a da se do sada čekalo da bi se „pokazalo ko je nervozniji i ko će za koga i kod koga lobirati i za šta“. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook