Kostreš: Razgovori idu teško, spori su i naporni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Razgovori idu teško, spori su i naporni

NOVI SAD - Tekst zakona o javnoj svoji trebalo bi do 15. jula da bude upućen Vladi Srbije, a najveća teškoća u izradi tog propisa je pitanje svojine Vojvodine, rekao je danas predsednik radne grupe za izradu tog zakona Bojan Kostreš.

Bojan Kostres

"Razgovori idu teško, spori su i naporni, ali pravimo korake napred i verujem da će tekst biti upućen premijeru do 15. jula" rekao je Kostreš agenciji Beta, a prenose mediji. On je naveo da se u radnoj grupi vode razgovori o tome od koje godine treba poći u definisanju javne svojine Vojvodine i da je to "političko pitanje". Kostreš je istakao da se zalaže da se Vojvodini vrati sve ono što joj je pripadalo pre 1988. godine kada su veliki sistemi bili u vlasti pokrajinske administracije, dok ostali članovi radne grupe smatraju da treba poći od 1995. godine.

"Treba postići saglasnost obeju strana i pokušaćemo da nađemo kompromisno rešenje " kazao je Kostreš. Prema njegovim rečima, nije bitno što će zakon o javnoj svojini biti donet pre zakona o restituciji jer se zakoni međusobno ne isključuju i oba propisa su na evropskoj agendi. Kostreš je naveo da bi bilo dobro da se zakon o javnoj svojini nađe na javnoj raspravi ali i da je potrebno što pre usvojiti taj propis.

(BILSV, 06. 07. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook