Marton: Bojkot izbora jedan od razloga što je Vučić neprikosnoveni vladar

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 30. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Bojkot izbora jedan od razloga što je Vučić neprikosnoveni vladar

ZRENJANIN – Aleksandra Vučića za neprikosnovenog vladara nije postavio Sem Fabrici, već, između ostalog, i bojkot izbora, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton za list Danas. Tako je prokomentarisao pitanje Borka Stefanovića upućeno Semu Fabriciju zašto EU podržava autokratu Vučića.

LSV

- Nije mi jasno da li SSP želi da netaktičnim odnosom sa evropskim diplomatama sebi učvrsti pozicije prema ruskim interesima ili da ovako bahatom komunikacijom pokaže da ih ne interesuje šta Evropljani misle. Vučića nije Sem Fabrici postavio u poziciju neprikosnovenog vladara u Srbiji, već, između ostalog, i bojkot izbora. Gospodin Stefanović ima iskustva u diplomatiji, pa ne verujem da je ovo gaf, a za njegove stvarne namere morate njega pitati – istakao je Marton.

(SzILSV, 30.07.2020)




Izjave | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Skupština AP Vojvodine da predloži zakon o finansiranju pokrajine

NOVI SAD – Nakon Zakona o javnoj svojini kojim je definisana svojina Vojvodine, neophodno je donošenje zakona o finansiranju pokrajine kako bi Vojvodina u punom smislu preuzela nadležnosti koje joj pripadaju po zakonu i Ustavu, piše današnji Press.
Izjave | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Što pre produžiti rok važenja Zakona o lustraciji

NOVI SAD – Portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podsetila je da je pre godinu dana u skupštinsku proceduru upućena izmene Zakona o lustraciji i to 9. novembra na Svetski dan borbe protiv fašizma, piše Dnevnik.
Izjave | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti

NOVI SAD - Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti, od nje se samo mogu izvlačiti one snage koje joj se protive - izjavio je danas novinarima u Novom Sadu, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića da "nema smisla pričati o lustraciji 11 godina nakon demokratskih promena" i da je "narod najbolji lustrator".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook