Jerkov: Promena Statuta grada je obaveza vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 17. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Promena Statuta grada je obaveza vlasti

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je za list Press da koalicija koja je na vlasti u Novom Sadu (DS, LSV, koalicija oko SPS-a, SPO i RDS) funkcioniše bez koalicionog sporazuma, ali je napomenula da bi bilo poželjno da se on potpiše.

Aleksandra Jerkov

- Zna se da onaj ko se ne pridržava koalicionog sporazuma koji je potpisao može imati samo političke posledice, ali je naša želja da ostane pisani trag iza svega što se dogovorimo – pojasnila je Jerkov.

Ona je naglasila da ne vidi razlog zbog čega se toj temi pridaje toliko značaja, imajući u vidu da u gradu ima mnogo ozbiljnijih problema od nepostojanja dokumenta o formiranju vladajuće većine u gradu.

Jerkov je rekla da do danas nije obrazloženo koji je razlog što demokrate nisu stavile paraf na ovaj dokument. Ona navodi da je sa koalicionim sporazumom ili bez njega promena Statuta grada jedna od obaveza ove vlasti.

- Novi Sad je jedini od većih gradova koji Statut nije uskladio sa zakonima koji su u međuvremenu usvojeni. Aktuelni statut ne poznaje imovinu grada, a grad ima novim zakonom pravo na svoju imovinu. Takođe, imamo statutarnu podelu grada na dve opštine koja u praksi ne funkcioniše, pa i to mora da se reguliše – kazala je portparolka LSV.

(BILSV, 17.08.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook