Kandidatura pa koalicija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Kandidatura pa koalicija

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će revidirati svoju odluku o predizbornom koalicionom savezu sa Demokratskom strankom ukoliko Srbija 9. decembra ne dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji - izjavio je za Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

Time je Kostreš praktično dopunio najavu lidera Nenada Čanka da će „LSV ići u jednu širu koaliciju sa partnerima sa prošlih izbora", da bi „postigli dominantnu ulogu u društvu".

- Ne bih zamerio Borisu Tadiću što da daje izjave o Kosovu kakve daje, jer on to mora da čini kao predsednik države i stožerne stranke. Tadić nema privilegiju kao predstavnici malih stranaka, koje mogu da protežiraju samo jedno državno pitanje. On je dužan da govori o nacionalnim interesima na način na koji to i čini - napominje Kostreš. Upitan da li to znači da evropske integracije Srbije i za Ligu nisu dominantniji nacionalni interes naspram kosovskog pitanja, Kostreš je rekao da je uveren da DS neće odustati od evropskog puta.

- DS je najveća stranka i, pored obaveze evropskog puta, mora da odgovori na sva nacionalna pitanja. Ali, ponavljam, uveren sam da, bez obzira na trenutne izjave, DS neće odustati od Evrope... Naši uslovi za ulazak u koaliciju s demokratama bili su ukidanje viza, okončanje obaveza prema Haškom tribunalu i nastavak evropskih integracija. To je u najvećoj meri aktuelna vlast ispunila. Međutim, oduvek smo se protivili politici DS, kada je reč o autonomiji Vojvodine i decentralizaciji, kao i postavljanju Kosova kao prioriteta državne politike - ističe Kostreš. Upitan odakle mu optimizam kada je reč o tome da će Srbija dobiti status kandidata 9. decembra, s obzirom na probleme u dijalogu Beograda i Prištine, Kostreš kaže:

- Kao loši đaci, uvek smo u poslednjem momentu povlačili neophodne poteze. Setite se, tako je bilo i sa isporučenjem Ratka Mladića. Uveren sam da ćemo i sada, u poslednjem trenutku, povući taj nužan potez.

(BILSV, 08.11.2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook