Liga odgovara jedino građanima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 15. 02. 2013. | Komentara: 0

Liga odgovara jedino građanima

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Čobanu istakla je sinoć da LSV na dopunskim pokrajinskim izborima koji se održavaju u nedelju ne nastupa u nameri da testira rejting predsednika stranke ili same političke partije.

LSV

Ona je u emisiji „Sučeljavanje“ na Radio-televiziji Vojvodine, koja je bila posvećena predstojećim izborima, rekla da se ovi kandidati biraju po većinskom izbornom sistemu i da će oni biti autentični predstavnici svojih lokalnih zajednica.

Kandidate ne poistovećivati sa strankom

- Ovi izbori, kao i svi u protekle 23 godine, izuzetno su bitni za LSV zato što mi živimo ovde, ovde radimo, ovde smo zasnovali naše porodice, nameravamo ovde da ostanemo. I, za razliku od drugih političkih partija, ligaši odgovaraju isključivo građanima i građankama Vojvodine, a ne centralama u Beogradu. To su građani prepoznali na prethodnim izborima. Ligi je ukazano poverenje birača uvećano za gotovo 50 posto, pa je samim tim, za isti toliki procenat, uvećan i broj poslaničkih mandata – rekla je Čobanu.

Istakla je da je veoma zadovoljna što se pokazuje da je LSV bila u pravu što je u protekle 23 godine govorila da je za ovu zemlju veoma bitna decentralizacija i autonomija Vojvodina. Kako je rekla, sada se čak i stranke koje su zagovarale umanjenje nadležnosti AP Vojvodine i dovodile u pitanje njenu autonomiju, pa i stranke koje to i dalje rade, sada žele da imaju svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.

Čobanu je naglasila da se kandidati na ovim ponovljenim pokrajinskim izborima za poslanike u Skupštini AP Vojvodine ne mogu poistovećivati sa strankom kojoj pripadaju i sa predsednikom te partije, jer građani glasaju direktno za njih. Napomenula je i da bi svako poistovećivanje sa strankom bila njihova relativizacija i omalovažavanje njihovih kvalifikacija. Na pitanje da li je učestvovala u kampanji, kao što su ostale stranke koristile svoje lidere i funkcionere, Marinika Čobanu je istakla da ona jeste bila u Srbobranu, ali da nije bila u poseti većinskom kadidatu LSV, već službeno, kao pokrajinska sekretarka za sport i omladinu kod predsednika opštine.
 
Da li treba da nam se dogodi Niš da bismo se zabrinuli?

Govoreći o incidentima koji se dešavaju, portparolka LSV je istakla da nije potrebno ići u Temerin ili Bečej da bi se primetila narušena bezbednosna situacija u Vojvodini.

- Pre samo nekoliko dana imali smo u sred Novog Sada, u sred belog dana, oružanu paljbu između, ako ih mogu nazvati maloletničke bande ili grupacije, koja se odvijala između vrtića, osnove škole i stambene zgrade. Srećom je metak završio u zidu te zgrade. Koga biste Vi smatrali odgovornim da je taj metak završio u telu nekog deteta? A to nam se dešavana ispred nosa – navela je Čobanu. Ona je upozorila da je samo nekoliko dana u blizini tog mesta više od 20 automobila obijeno.

- Ako to nije alarm da se neko zabrine nad bezbednosnom situacijom u Vojvodini, ja ne znam šta sve treba da se desi. Da li treba da se desi da ode jedan automobil u vazduh, da jedna osoba pogine, kao u Nišu, da bismo se mi zabrinuli? – upitala je Čobanu. Ona je podsetila da je ministar policije Ivica Dačić obećao da će Novi Sad, od preko potrebnih 300 policajaca, u 2012. godini dobiti 80. Međutim, to se nije desilo, niti je ikad stigao odgovor zašto se to ne dešava, ukazala je ona.

Marinika Čobanu je naglasila i da se nada da će birači Lige socijaldemokrata Vojvodine shvatiti ozbiljnost i značaj ovih izbora i da će, kao i uvek, izaći u velikom broju. Kako je rekla, oni znaju šta je Liga do sada uradila i da je činjenica da ono što čini LSV jeste neprijatno za druge stranke, naročito ona koja su vezana za lustraciju.

(BILSV, 15.02.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook