Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

Novi Sad, 18. februar 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za utorak, 19. februar zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica. Od kako je 2015. godine na vlast došla Srpska napredna stranka, gotovo da nijednom nije ispoštovan rok za sazivanje sednice od sedam dana, kao što je i ovog puta slučaj.

lsv

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine nijednom nije dobila odgovor na niz pitanja koja su postavljena vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom.

Zvuči neverovatno da ni posle toliko godina na vlasti nisu shvatili da su oni tu zbog građana, da budu u njihovoj službi, da ih uključe u procese donošenja odluka i blagovremeno informišu o javnim poslovima.

Jedno od osnovnih ljudskih prava je pravo na objektivno informisanje, a Srpska napredna stranka je to pravo za građanke i građane opštine Kovačica ukinula. Odbornici LSV su više puta pitali predsednika Skupštine opštine Kovačica, tj. Srpsku naprednu stranku, kada će biti obezbeđen prenos skupštinskih sednica, jer građani imaju pravo da znaju kako se troši budžet opštine tj. njihov novac.

Smatramo da je krajnji bezobrazluk to kako se predstavnici naprednjačke vlasti odnose pre svega prema građanima, a zatim i prema javnim institucijama i predstavnicima odbornika iz opozicije.

Ovakva praksa je nedopustiva i predstavlja otvoreno ponižavanje institucije lokalne skupštine i odbornika, inače izabranih predstavnika građana.


Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini opštine Kovačica
Jan Gages
Događaji | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Pusta sela slika propadanja Vojvodine, a zakon o njenom finansiranju i dalje svi odbijaju

Autonomna pokrajina je od 2008. godine bez rešenog finansiranja, a jubilarnu desetu od kada je istekao rok iz Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava Republike Srbije, po kojem je Zakon o finansiranju nadležnosti APV trebalo da bude usvojen do 31. decembra 2008. godine, podsetila je poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga na današnjoj objedinjenoj raspravi u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Saopštenja | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV: DS i SzS da konačno otvoreno kažu šta misle o Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Demokratsku stranku i Savez za (veliku) Srbiju da konačno i bez okolišenja kažu kako vide rešenje problema ubrzanog propadanja Vojvodine, kršenje Ustava Srbije kroz poništavanje ionako fasadne autonomije naše pokrajine, te da prestanu da kriju taj stav kao zmija noge, izgovarajući se bojkotom rada parlamenta.
Događaji | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

Ne tražimo da nam se nešto daje, nego da se manje uzima

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je na višegodišnje propadanje AP Vojvodine zbog nepostojanja zakona kojim će biti definisano finansiranje njenih nadležnosti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook