LSV bira novo rukovodstvo stranke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 06. 10. 2018. | Komentara: 0

LSV bira novo rukovodstvo stranke

Zrenjanin, 06. oktobar 2018 - Dvanaesti izborni kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo je oko 12 sati u Zrenjaninu. 

Šef Sekretarijata za informisanje LSV Aleksandar Marton izjavio je novinarima pre početka Kongresa da će više od 560 delegatkinja i delegata iz više od 35 opštinskih i gradskih odbora birati nove organe stranke. Na Kogresu se biraju članovi Predsedništva, Glavnog odbora i predsednika LSV.

LSV

- Ovo će u svakom slučaju biti pokazivanje snage naše partije, koja u narednom periodu ima cilj da okupi sve vojvođanske političke partije, organizacije i pojedince, jer činjenica je da je stanje u Vojvodini katastrofalno. Ovo je prvi korak te borbe, a predstoji nam snažna borba za bolju Vojvodinu. Naravno, delegatkinje i delegati će svojim radom pokazati da umeju da se bore za interese AP Vojvodine – istakao je Marton.

LSV je osnovana 14. jula 1990. godine u Novom Sadu, pod imenom Liga socijaldemokrata Vojvodine/Jugoslavije, a predsednik stranke od osnivanja do danas je Nenad Čanak.

LSV je tokom devedesetih godina prošlog veka bila dosledno opoziciona partija tadašnjem režimu Slobodana Miloševića, a angažman partije bio je naglašeno antiratni i građanski, zbog čega je često bila izložena represiji režima.

Liga se zalaže za široku autonomiju Vojvodine, odnosno za zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i sopstvenu imovinu garantovane Ustavom.

Vojvodinu ne vidimo van granica Srbije, nego u decentralizovanoj i demokratskoj Srbiji. Vojvodinu vidimo kao most između Srbije i Evrope, regiju koja, koristeći svoje resurse, razvija svoje potencijale i koja se, usvajajući i poštujući iskustva drugih, razvija u modernu evropsku regiju. Ligaši se zalažu za decentralizaciju i regionalizaciju Srbije, za poštovanje različitosti, za poštovanje ljudskih prava i ima naglašeni antifašistički i antiratni karakter.


Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Fond za kapitalna ulaganja svake godine zakinut

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine glasala je danas za izveštaj Fonda za kapitalna ulaganja za 2012. godinu. Uprkos podršci izveštaju, zamenica predsednika poslaničke grupe LSV Maja Sedlarević iznela je tokom današnje rasprave o tom izveštaju veliki broj zamerki, pre svega na odnos republičke vlade prema Pokrajini i uskraćivanje pripadajućih sredstava za kapitalne investicije.
Izjave | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Podrška LSV rebalansu pokrajinskog budžeta

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće rebalans budžeta AP Vojvodine za 2013. godinu, a glavni motiv neće biti zadovoljstvo načinom i obimom finansiranja nadležnosti APV, već zato što smatra da je budžet alat koji služi očuvanju pokrajinskih institucija i same autonomije, čije ugrožavanje LSV ne može dopustiti ni na koji način, istakao je danas predsednik poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu  Branislav Bogaroški.
Odbori LSV | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Godinu dana nakon izbora, Pančevo ponovo na početku

PANČEVO – Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov izjavio je danas da je Pančevo, godinu dana nakon izbora i smene kadrova na čelu javnih preduzeća, ponovo na početku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook