Godinu dana nakon izbora, Pančevo ponovo na početku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Godinu dana nakon izbora, Pančevo ponovo na početku

PANČEVO – Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov izjavio je danas da je Pančevo, godinu dana nakon izbora i smene kadrova na čelu javnih preduzeća, ponovo na početku.

LSV

LSV će ponovo tražiti da direktori prikažu biografiju

- Gradu Pančevu sledi još jedna godina koja će proteći u zamenama rukovodećeg kadra u javnim preduzećima i ustanovama, promenama upravnih odbora, promenama nadzornih odbora, promenama komisija... Grad, javna preduzeća i ustanove će i dalje voditi partijski kadrovi, budžet će se velikim delom trošiti na plate novozaposlenih po političkoj zasluzi, subvencionisaće se ATP bez ikakvog predloga i namere da se to preduzeće rekonstruiše i sve će ostati isto. A od predizborno najavljenih reformi ni traga ni glasa – istakao je Veselinov na današnjoj konferenciji za novinare.

On je napomenuo da je razlog tome što se rukovodeći kadrovi dovode isključivo po partijskoj zasluzi i partijskoj pripadnosti, a ne po stručnosti i rezultatima. Dokaz za to je i, kako je naveo Veselinov, smena gradskog većnika za zdravstvo dr Dušana Malića, čiji je rad i zalaganje i opozicija hvalila.

- Zbog toga, Liga socijaldemokrata Vojvodine će na sutrašnjoj sednici Skupštine Grada, opet tražiti da se donese odluka da sva birana, postavljena i imanovana lica moraju da prikažu radnu biografiju, dokaz o stručnoj spremi i uverenje da nisu krivično osuđivana – zaključio je Miloš Veselinov.

Pančevo bez javne svojine

Odbornik LSV u pančevačkoj skupštini Oliver Petković upozorio je danas da, prema članu 77. Zakona o javnoj svojini, za godinu i po dana ističe predviđen rok za podnošenje zahteva za upis prava javne svojine. Kako je rekao, ukoliko se zahtev za upis prava javne svojine za određenu nepokretnost ne podnese u roku, Grad Pančevo neće moći da povrati imovinsko pravo nad nepokretnostima u kojima je godinama ulagao, već će ona ostati u svojini Republike.

Petković je istakao da u Pančevu, nije ni pripremljen spisak nepokretnosti koje treba da se prenesu sa Republike na Grad, a na šta su odbornici LSV-a upozoravali i na sednicama Skupštine grada Pančeva.

- Zahtevamo od gradske vlasti u Pančevu da se pod hitno sastavi јеdinstvеni spisаk nеpоkrеtnоsti kојe јеsu ili trеbа dа budu u svојini grаdа i da podnese zahtev za upis prava javne svojine odgovarajućim organima. Ukoliko to ne učine snosiće direktnu odgovornost za to što će Pančevo ostati bez dela svoje imovine – upozorio je Oliver Petković.

(BILSV, 03.07.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook