Marton: O učešću u dijalogu o izbornim uslovima odlučiće Predsedništvo

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 07. 12. 2019. | Komentara: 0

Marton: O učešću u dijalogu o izbornim uslovima odlučiće Predsedništvo

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže za Blic da će LSV tek doneti odluku o dolasku na treću rundu dijaloga o izbornim uslovima jer ligaši ne žele da budu ikebane.

LSV

- LSV će održati 10. decembra sednicu Predsedništva na kojoj će odlučiti da li će učestvovati u trećoj rundi dijaloga o izbornim uslovima. Od samog početka imali smo veoma konstruktivnu ulogu u pregovaračkom procesu, ali jasno naglašavamo da ne želimo da budemo ikebana. Posle sastanka predstavnika EP samo sa predstavnicima SzS i PSG, pitali smo naše prijatelje iz EU da li oni promovišu istinske vrednosti modernog društva ili afirmišu politiku koja je otvoreno proruska. Evropski put Srbije je prepun prepreka.Nije potrebno da ga predstavnici Evropskog parlamenta čine još težim. LSV će ozbiljno razmotriri sve opcije i o tome obavestiti javnost i organizatora pregovaračkog procesa – kazao je Marton za Blic.
 (SzILSV, 07.12.2019)Saopštenja | Petak, 17. 01. 2020. | Komentara: 0

Kako je država čestitala Rusinima nacionalni praznik

Danas je Nacionalni praznik Rusina u Srbiji. Godinama unazad, od kada je ukidanjem Pokrajinskog zavoda za izdavanje udžbenika Ministarstvo prosvete preuzelo brigu o udžbenicima za nacionalne manjine, država im čestita praznike polugodišnjim kašnjenjem.
Izjave | Četvrtak, 16. 01. 2020. | Komentara: 0

Građani Srbije su taoci beogradizacije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže za „Vreme“ da je Vojvođanski front (VF) odgovor na trenutnu političku situaciju u zemlji, jer je Vojvodina već tri decenije na udaru centralista i nacionalista koji su je ekonomski devastirali i ponizili. On ukazuje da se VF zalaže za sekularnu i decentralizovanu Srbiju u kojoj Vojvodina ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. 
Saopštenja | Četvrtak, 16. 01. 2020. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da podnese ostavku, a nadležni organi da najzad pokrenu krivične postupke

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i svih drugih nosilaca vlasti u gradu Zrenjaninu da, zbog apsolutnog neuspeha po pitanju rešavanja pitanja snabdevanja građana ispravnom pijaćom vodom, podnesu ostavke na funkcije koje obavljaju.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook