Marton: Ustav treba što pre menjati, a ne stavljati moratorijum na promene

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 17. 02. 2021. | Komentara: 0

Marton: Ustav treba što pre menjati, a ne stavljati moratorijum na promene

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je danas zahtev dela opozicije da se stavi moratorijum na promene Ustava Srbije i dodao da Ustav treba menjati „u ovom trenutku“.

LSV

- Moratorijum na promene Ustava? Pa, Ustav treba menjati u ovom trenutku. Duh Koštunice i njegove „sabornosti“ lebdi nad glavama beogradskih političara - napisao je Marton na Tviteru.

U konačnoj verziji Platforme za dijalog pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta, iza koje stoje Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Zajedno za Srbiju, između ostalog navodi se da se do formiranja novog saziva Skupštine Srbije uvede moratorijum na ustavne promene.

 (SzILSV, 17.02.2021)Saopštenja | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Država da predloži nove članove za Savet FPN

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da država poštuje autonomiju Univerziteta i kao osnivač za Savet Fakulteta političkih nauka odabere nove predstavnike, koji nisu u sukobu interesa i nisu visoki stranački funkcioneri.
Izjave | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Srbija može da bude pristojna država

Verujem u to da Srbija može da bude pristojna država, da ona može da bude i demokratska i decentralizovana, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Happy rekao da se Srbija centralizuje u poslednjih 30 godina, te da zbog toga više niko ne veruje da bilo ko u zemlji može da reši neki problem, osim predsednika države.
Izjave | Utorak, 13. 04. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Evropski put je jedino rešenje za Srbiju i zemlje regiona

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je evropski put jedino pravo rešenje za Srbiju i zemlje regiona, te da ideja Saše Jankovića da je put ka boljoj budućnosti regiona u udruživanju u Balkansku konfederaciju neće dati željeni rezultat.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook