Ministar Antić da izračuna dug Rusije prema Srbiji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 03. 06. 2017. | Komentara: 0

Ministar Antić da izračuna dug Rusije prema Srbiji

Novi Sad, 03. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije da upotrebi znanje iz matematike i izračuna dug Rusije prema Srbiji koji svakodnevno nastaje zbog posledica energetskog sporazuma, kojim je od Srbije otuđen NIS.

LSV

Ministar Antić izjavio  je da Srbija nema nikakvih dugovanja prema Rusiji po pitanju isporuke gasa, ali nijednom rečju nije pomenuo dug Rusije prema Republici Srbiji i njenim građanima.

Energetski sporazum Srbije i Ruske federacije ima nesagledive posledice po našu državu.

Jedna od najuspešnijih kompanija je prodata za svega 400 miliona evra, a protivusluga u izgradnji gasovoda Južni tok je izostala. Obećanja o 200 do 500 miliona evra zarade od tranzitnih taksi, kao i otvaranje 2.000 novih radnih mesta,  ostala su samo mrtvo slovo na papiru.
Veliku štetu građani Srbije, pre svega Vojvodine, trpe i zbog činjenice da je ruski partner međudržavnim sporazumom stekao pravo na izuzezno nizak iznos rudne/naftne rente od 3%, bez obzira što Zakon o rudarstvu previđa da ta renta iznosi 7%. U Rusiji Gasprom rudnu/naftnu retnu plaća 22%, odnosno sedam puta više nego kod nas.
Takođe, Rusi iz vojvođanskih bušotina godišnje izvuku 1,3 miliona tona nafte, imaju zaradu od 500 dolara po toni nafte, dok u Rusiji zarađuju svega 100 dolara za istu količinu nafte. 

To za posledicu ima uništavanje infrastukture, zagađenje životne sredine, te veliku štetu na stambenim objektima i poljoprivrednim površinama.

Liga socijaldemorkata Vojvodine očekuje da ministar Antić prestane sa zanemarivanjem interesa Srbije i njenih građana, te da matematičku računicu o dugu Rusije prema Srbiji preda ruskom partneru.

Tu dužnost ministar Antić ima prema Ustavu Republike Srbije.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešIzjave | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Nema pobede bez borbe

Nema pobede bez borbe, poručio je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, političkog saveza Vojvođanskog fronta, Srbije 21, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma okupljene oko Ujedinjene demokratske Srbije. Predstavnici UDS-a razgovarali su juče sa stanovnicima Subotice.
Odbori LSV | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Grujić: Naši kandidati za odbornike nemaju ličnih interesa i nisu preletači

Našu listu čine odgovorni ljudi različitih zanimanja, interesovanja i obrazovanja - kaže Miroslav Grujić, nosilac liste „Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Kikindu - LSV i ZZV“. 
Saopštenja | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Da granica između Srbije i Evropske unije što pre nestane

Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i jedan od lidera  Ujedinjene demokratske Srbije, istakao je u Subotici da je veoma važno da što pre nestane granica između Srbije i Evropske unije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook