Ministar Antić da izračuna dug Rusije prema Srbiji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 03. 06. 2017. | Komentara: 0

Ministar Antić da izračuna dug Rusije prema Srbiji

Novi Sad, 03. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije da upotrebi znanje iz matematike i izračuna dug Rusije prema Srbiji koji svakodnevno nastaje zbog posledica energetskog sporazuma, kojim je od Srbije otuđen NIS.

LSV

Ministar Antić izjavio  je da Srbija nema nikakvih dugovanja prema Rusiji po pitanju isporuke gasa, ali nijednom rečju nije pomenuo dug Rusije prema Republici Srbiji i njenim građanima.

Energetski sporazum Srbije i Ruske federacije ima nesagledive posledice po našu državu.

Jedna od najuspešnijih kompanija je prodata za svega 400 miliona evra, a protivusluga u izgradnji gasovoda Južni tok je izostala. Obećanja o 200 do 500 miliona evra zarade od tranzitnih taksi, kao i otvaranje 2.000 novih radnih mesta,  ostala su samo mrtvo slovo na papiru.
Veliku štetu građani Srbije, pre svega Vojvodine, trpe i zbog činjenice da je ruski partner međudržavnim sporazumom stekao pravo na izuzezno nizak iznos rudne/naftne rente od 3%, bez obzira što Zakon o rudarstvu previđa da ta renta iznosi 7%. U Rusiji Gasprom rudnu/naftnu retnu plaća 22%, odnosno sedam puta više nego kod nas.
Takođe, Rusi iz vojvođanskih bušotina godišnje izvuku 1,3 miliona tona nafte, imaju zaradu od 500 dolara po toni nafte, dok u Rusiji zarađuju svega 100 dolara za istu količinu nafte. 

To za posledicu ima uništavanje infrastukture, zagađenje životne sredine, te veliku štetu na stambenim objektima i poljoprivrednim površinama.

Liga socijaldemorkata Vojvodine očekuje da ministar Antić prestane sa zanemarivanjem interesa Srbije i njenih građana, te da matematičku računicu o dugu Rusije prema Srbiji preda ruskom partneru.

Tu dužnost ministar Antić ima prema Ustavu Republike Srbije.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešSaopštenja | Sreda, 13. 11. 2019. | Komentara: 0

Poboljšati mere pronatalitne politike budžetom za 2020. godinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže da na narednoj sednici, u trenutku usvajanja Zakona o budžetu za 2020. godinu, ne bi bilo loše dodati neku poziciju kojom će biti isplaćivane naknade porodiljama za svako živorođeno dete, povećan minimum koji se obračunava, da se ne bi ponovili sramotni iznosi koji ubrajaju i odbijanje za isplatu.
Izjave | Sreda, 13. 11. 2019. | Komentara: 0

Zašto državni organi ne reaguju na teror u Beloj Crkvi?

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da partijski nasilnici i gaulajteri zavode kapilarni teror po Srbiji, a da je Branko Malović nadaleko čuven po metodama koje sprovodi po južnom Banatu. 
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 11. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je otkrivanje spomen-ploče komandantu Novosadskog korpusa nekadašnje JNA Mladenu Bratiću loš potez i da će dodatno uticati na pogoršanje odnosa u regionu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook