MUP da zabrani miting SRS u Hrtkovcima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 18. 04. 2018. | Komentara: 0

MUP da zabrani miting SRS u Hrtkovcima

Novi Sad, 18. april 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije da zabrani miting Srpske radikalne stranke koji ta stranka najavljuje za 6. maj u Hrtkovcima.

LSV

Pored toga što je Vojislav Šešelj najavio da će ponoviti zločin za koji je osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu, ovo je krunski dokaz da dokazani zločinac i SRS, kao zločinačka organizacija, nameravaju da nastave sa progonom i zastrašivanjem građana nesrpske nacionalnosti i političkih protivnika.

Sada su na potezu MUP, tužilaštvo i sve druge nadležne službe i institucije koje moraju da spreče širenje nacionalne i verske netrpeljivosti.

Ako institucije slučajno nastave da ignorišu Šešelja i njegove saučesnike, LSV, koja je pre 26 godina od istih tih radikala telima čuvala komšije, spremna je da to učini opet.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad ČanakDogađaji | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Otvaranje još dva poglavlja sa EU je velika i važna vest

Otvaranjem još dva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom Republika Srbija nastavlja svoj evropski put. I to je velika i važna vest, naglasio je predsednik Odbora za evropske integracije i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u vezi sa otvaranjem dva nova pregovaračka poglavlja sa EU.
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Dan ljudskih prava u Srbiji: bez vode za piće, knjiga i pravde

Sedamdeset godina nakon usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, Republika Srbija Dan ljudskih prava dočekuje kao zemlja koja ima još mnogo toga da uradi i ispravi. Diskriminacija i nasilje prema ženama, ili stigmatizacija osoba sa invaliditetom, samo su neki od brojnih pitanja kojima treba znatno intenzivnije da se posveti.
Saopštenja | Nedelja, 09. 12. 2018. | Komentara: 0

Preskupe praznične lampe u Beogradu još jedan dokaz centralizacije Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena informacijama o visokoj ceni dekorativne praznične rasvete u Beogradu. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je vrednost sprovedene javne nabavke opreme za dekorativno osvetljenje gradskih ulica nešto manja od 250 miliona dinara, a sa PDV-om oko 300 miliona dinara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook