Nakon izbora u Americi mogu da se promene odnosi prema Srbiji

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 24. 09. 2020. | Komentara: 0

Nakon izbora u Americi mogu da se promene odnosi prema Srbiji

NOVI SAD / BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da ćemo vrlo uskoro videti kako će se završiti svi dogovori postignuti u Americi. Kako je rekao gostujući na televiziji Hepi, predstojeći izbori u Americi „mogu veoma korenito da promene i odnos prema Srbiji i događanjima u regionu“. Upitan zašto se pre 30 godine srpsko nacionalno pitanje nije moglo uklopiti u svetska događanja, Čanak je rekao da je to zato što je u tome sukobljena ogromna količina privatnih interesa a cenu plaćaju oni koje niko ništa ne pita.

LSV
 
- Pre 30 godina je bilo sve predvidivo, isto kao što sad gledaš u Crnoj Gori. Otkad je knjaz Danilo 1852. godine razdvojio svetovnu i crkvenu vlast u Crnoj Gori, ovo je prvi put da se vlada stvara u manastiru. To je takav šamar Crnoj Gori koja je prednjačila u evrointegracijama – dodao je lider LSV.
 
Čanak je istakao da je Milo Đukanović 30 godina bio na vlasti, te da je verovatno on jedan od, ako ne i jedini, ozbiljni državnik na ovim prostorima.
 
- Uspeo je da dovede Crnu Goru iz položaja jedne od zaostalijih republika u SFRJ u poziciju države koja je najbliža EU. U jednom razgovoru sa njim ja sam ga pitao oko korupcije, šverca cigareta i svega što su mu zamerali. On mi je rekao da ima plan da uvede Crnu Goru u EU i ide tim putem što brže, te da nema vremena da zastaje pored svake bankine da čupka svaku travku. Svidelo se to nekom ili ne, Milo Đukanović je doveo Crnu Goru dovde gde je, a to je nešto odakle će je sada vući nazad – dodao je Čanak.
 
Istakao je da se u prethodnom periodu u Crnoj Gori orila parola „Ne damo svetinje“. Očekivao je da crnogorski parlament na prvom zasedanju kao prvu tačku dnevnog reda uvrsti ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti, a sada to više niko ne spominje.
 
- Od nove vlasti u Crnoj Gori jedino je gora građanska beogradska čaršija, koja je htela nova lica, pa su sad dobili sva nova lica u parlamentu Srbije. Ja ne znam nikog u Skupštini. A kad odeš u bilo koju uređenu državu, vidiš da ne postoje nova lica, nego godinama se grade ličnosti koje onda zauzimaju državne funkcije. Samo u ovoj zemlji može: dobar dan, jeste vi, mi smo, šta ste, maser, e bravo sad ćete biti poslanik. Što? Da masirate narod – rekao je lider LSV i dodao:
 
- Neće ništa da se promeni preko noći, popovi su oduvek na obećanju „samo ti umri ostalo je naša briga“ varali ljude i tako je ostalo do sada, al njih daleko više interesuje zemljište na plažama Crne Gore, Fruška gora koju seku nemilice, uništavanje NP Fruška gora, pregrađivanje puteva. Ove opozicione patriote tri nacrtane ovce na hartiji ne bi umelo da sačuva, ni u Srbiji, ni u Crnoj Gori.
 
Čanak je opisao i razliku između patriota i onih što nisu patriote.
 
- Ovi što nisu patriote čuvaju ovce, vode računa o njima, malo šišaju vunu, pa imaš veće stado, vune, mleko. Patrioti imaju ovcu, zakolju je, obrnu, otpevaju tri četničke pesme i zapomažu kako Srbiju niko ne voli. To je razlika. Ja ne spadam u taj tip patriota – zaključio je Nenad Čanak.
 
(SzILSV, 24.09.2020)Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.
Izjave | Ponedeljak, 26. 10. 2020. | Komentara: 0

Ministarstva sile ne smeju da služe za lečenje kompleksa

Sastav ove vlade pokazuje da je Alekandar Vučić izuzetno opasan protivnik svakome ko pokušava da neke svoje ideje plasira iz jednostavnog razloga što, ako misliš da ga pobediš sa više nacionalizma to ne može, ako misliš da ga pobediš na populizam - ne može, a s druge strane on je napravio jednu inkluzivnu verijantu vlade
Odbori LSV | Petak, 23. 10. 2020. | Komentara: 0

Nema boljeg i značajnijeg imena za novi most od - Most 23. oktobra!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građanima i građankama 76. godišnjicu od oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook