Naplata poreza i računa ne sme biti selektivna

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 14. 02. 2017. | Komentara: 0

Naplata poreza i računa ne sme biti selektivna

Novi Sad, 14. februar 2017 - Borba za bolju naplatu poreza u državi ne sme biti selektivna. Država je dužna da svima koje je do sada od te obaveze štitila, jasno pokaže da to više neće biti slučaj. Isto važi i za naplatu struje i gasa.

LSV

Ako poreski inspektori žele da sa punim pravom zatvaraju pekare i kioske u kojima neko slučajno ili namerno ne izda fiskalni račun, više ne bi smelo da se dogodi da se, na primer, nagomilaju i rešavaju reprogramom poreski dugovi FK „Partizan“. Takođe, mora se postaviti i pitanje realnosti naplate reprogramiranih poreskih dugova jer je taj klub, kao i neki drugi, praktično bankrotirao

Ako su Poreska uprava i Vlada Republike Srbije bili u stanju da otpisuju poreske i dugove za doprinose i obavezno socijalno osiguranje RTB Bor i nekih drugih javnih ili na drugi način privilegovanih preduzeća,  je nepravedno da se zbog značajno manjeg duga, pleni imovina poljoprivrednika.

Ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, kao što kaže premijer, onda treba svi da imamo jednaku obavezu i jednako da budemo patriote.
Nagradna igra sa fiskalnim računima, jači angažman poreskih inspektora i oštrije kazne za sve koji pokušavaju da utaje porez i igraju se sa državom, dobri su, ali ne smeju biti jedini potezi koje će država preduzeti. 

Nedopustivo je i da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a crkva javno odbija da plati taj porez. Istovremeno samo u budžetu za 2017. i samo za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika izdvaja se 260 miliona dinara iz budžeta.

Takođe, isti ovaj princip, neselektivnog odnosa koji država treba da ima prema naplati poreza, treba da važi i za naplatu električne energije i prirodnog gasa. Jednako je nedopustivo i da se građanima seče struja i isključuje gas zbog duga od nekoliko hiljada dinara, dok se gomilaju dugovi pojedinih javnih preduzeća i fudbalskih klubova za utrošene energente.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.
Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook