Ne slažemo se sa pokrajinskom vlašću u tome šta je interes građana Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 15. 11. 2018. | Komentara: 0

Ne slažemo se sa pokrajinskom vlašću u tome šta je interes građana Vojvodine

Novi Sad, 15. novembar 2018 - Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine Branislav Bogaroški, oštro je kritikovao nameru vladajuće koalicije da deo skupštinskih ovlaštenja izmeste u nadležnost skupštinskih odbora, upozoravajući da se tako urušava jedna od osnovnih uloga Skupštine APV i ide ka obesmišljavanju parlamentarizma.

LSV

- Izmestili ste deo skupštinskih ovlašćenja na Odbor. Odbori daju mišljenje, oni ne mogu meritorno da odlučuju o amandmanima. Uveli ste gumeni paragraf da će se odbacivati oni amandmani koji su uvredljivi, iz vašeg izlaganja, vidim da je vama uvredljivo sve što se ne slaže sa vašim mišljenjem i ja se bojim da bi to mogla da bude praksa u daljem radu Skupštine – rekao je Bogaroški Damiru Zobenici poslaniku Srpske napredne stranke, dodajući da je resorni odbor do sada imao prilično lošu praksu u vezi sa ocenom zakonitosti.
U raspravi u vezi sa predlozima izmena Poslovnika skupštine APV, Bogaroški je predstavnika vladajuće koalicije pitao zašto smatra da ima pravo da spočitava LSV, to što je donosila ovakav poslovnik.

- Kao da nemamo pravo da promenimo svoje mišljenje. Pa vi ste kao stranka od evroskeptika postali evrofanatici, što ja pozdravljam, ali zašto vi mislite da mi ne možemo da uvidimo šta su sada manjkavosti i da spram nove prakse u postupanju ove skupštine predložimo neke izmene?.

Prema rečima Bogaroškog, LSV je predložila dve izmene, od kojih su na jednu dobili lakonski odgovor, a na drugu čak ni takav.
- Ako ste formirali radnu grupu, ako smo izložili problem onda je bar pristojno bilo da kada odbijate naš predlog da kažete zašto ga odbijate. Mi ni to čak nismo dobili i ne možete da na osnovu toga kažete da je postupanje radne grupe u vezi sa izmenama poslovnika u punoj demokratskoj atmosferi – zaključio je poslanik LSV.

Na opasku da LSV nije opozicija na svim nivoima, Bogaroški je istakao da je vrlo evidentno da su na pokrajinskom nivou opozicija koja će to i ostati.

- Što se tiče odnosa LSV i SNS mi smo ovde evidentno opozicija i ostaćemo opozicija jer smo udaljeni svetlosnim godinama po pitanjima budućnosti Vojvodine i načina funkcionisanja pokrajinske administracije i onoga šta je interes građana Vojvodine. Svoj doprinos u pojedinim lokalnim samoupravama dajemo do god se izvršavaju oni prioriteti za koje mi smatramo da su prioriteti građana. Na svu sreću postoje ljudi i u SNS koji drugačije gledaju na tu problematiku i kojima je interes građana iznad partijskog interesa – istakao je Bogaroški i dodao da ukoliko SNS posmatra APV kao nivo lokalne samouprave ravan opštinama i gradovima to je već prva razlika zbog koje LSV i SNS nikada ne mogu biti u koaliciji na pokrajinskom nivou, jer LSV Vojvodinu doživljava mnogo drugačije.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Nedelja, 16. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlast se hvali pravima nacionalnih zajednica, a u praksi brojni problemi

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i njeno ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da mnogo više pažnje posvete rešavanju nagomilanih problema pripadnika nacionalnih zajednica.
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast zaboravila da u decembru pada sneg

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita lokalne vlasti u Zrenjaninu zašto nisu spremno ušle ni u ovu zimu?
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Srbija za sedam godina izgubila grad veličine Novog Sada, Zrenjanina i Vršca zajedno

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na katastrofalne podatke koji govore o depopulaciji naše zemlje. Poslednji podaci  Republičkog zavoda za statistiku kažu da će u Republici Srbiji na kraju 2018. godine živeti svega 7 miliona ljudi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook