Ne slažemo se sa pokrajinskom vlašću u tome šta je interes građana Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 15. 11. 2018. | Komentara: 0

Ne slažemo se sa pokrajinskom vlašću u tome šta je interes građana Vojvodine

Novi Sad, 15. novembar 2018 - Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine Branislav Bogaroški, oštro je kritikovao nameru vladajuće koalicije da deo skupštinskih ovlaštenja izmeste u nadležnost skupštinskih odbora, upozoravajući da se tako urušava jedna od osnovnih uloga Skupštine APV i ide ka obesmišljavanju parlamentarizma.

LSV

- Izmestili ste deo skupštinskih ovlašćenja na Odbor. Odbori daju mišljenje, oni ne mogu meritorno da odlučuju o amandmanima. Uveli ste gumeni paragraf da će se odbacivati oni amandmani koji su uvredljivi, iz vašeg izlaganja, vidim da je vama uvredljivo sve što se ne slaže sa vašim mišljenjem i ja se bojim da bi to mogla da bude praksa u daljem radu Skupštine – rekao je Bogaroški Damiru Zobenici poslaniku Srpske napredne stranke, dodajući da je resorni odbor do sada imao prilično lošu praksu u vezi sa ocenom zakonitosti.
U raspravi u vezi sa predlozima izmena Poslovnika skupštine APV, Bogaroški je predstavnika vladajuće koalicije pitao zašto smatra da ima pravo da spočitava LSV, to što je donosila ovakav poslovnik.

- Kao da nemamo pravo da promenimo svoje mišljenje. Pa vi ste kao stranka od evroskeptika postali evrofanatici, što ja pozdravljam, ali zašto vi mislite da mi ne možemo da uvidimo šta su sada manjkavosti i da spram nove prakse u postupanju ove skupštine predložimo neke izmene?.

Prema rečima Bogaroškog, LSV je predložila dve izmene, od kojih su na jednu dobili lakonski odgovor, a na drugu čak ni takav.
- Ako ste formirali radnu grupu, ako smo izložili problem onda je bar pristojno bilo da kada odbijate naš predlog da kažete zašto ga odbijate. Mi ni to čak nismo dobili i ne možete da na osnovu toga kažete da je postupanje radne grupe u vezi sa izmenama poslovnika u punoj demokratskoj atmosferi – zaključio je poslanik LSV.

Na opasku da LSV nije opozicija na svim nivoima, Bogaroški je istakao da je vrlo evidentno da su na pokrajinskom nivou opozicija koja će to i ostati.

- Što se tiče odnosa LSV i SNS mi smo ovde evidentno opozicija i ostaćemo opozicija jer smo udaljeni svetlosnim godinama po pitanjima budućnosti Vojvodine i načina funkcionisanja pokrajinske administracije i onoga šta je interes građana Vojvodine. Svoj doprinos u pojedinim lokalnim samoupravama dajemo do god se izvršavaju oni prioriteti za koje mi smatramo da su prioriteti građana. Na svu sreću postoje ljudi i u SNS koji drugačije gledaju na tu problematiku i kojima je interes građana iznad partijskog interesa – istakao je Bogaroški i dodao da ukoliko SNS posmatra APV kao nivo lokalne samouprave ravan opštinama i gradovima to je već prva razlika zbog koje LSV i SNS nikada ne mogu biti u koaliciji na pokrajinskom nivou, jer LSV Vojvodinu doživljava mnogo drugačije.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Događaji | Sreda, 22. 05. 2019. | Komentara: 0

Za Vojvođanski front - osim Vojvodine - nema rezervnog plana!

Na tribini “Vojvođanskog fronta“ u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije u Žablju, govorili su pred okupljenim građanima predstavnici ove dve stranke.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook