Nećemo više da gledamo kako nam Rusi vade naftu za sitne pare - revidirajte sporazum

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 05. 12. 2020. | Komentara: 0

Nećemo više da gledamo kako nam Rusi vade naftu za sitne pare - revidirajte sporazum

Novi Sad, 05. decembar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ističe da objavljen podatak da je Naftna industrija Srbije ubedljivo najprofitabilnija kompanija u Srbiji mora konačno inicirati reviziju Energetskog sporazuma koji je Srbija napravila sa ruskom kompanijom Gaspromnjeft, a na štetu njenih građana.

LSV

Građani Srbije su oštećeni lošim sporazumom sa ruskom kompanijom kada je, zbog političkih prestrojavanja i situacije na Kosovu, NIS ispod svake razumne cene ustupljen Rusima, u zamenu za, kako tvrde političari i analitičari, njihovu pomoć da spreče njegovo odvajanje i nezavisnost.

Liga socijaldemokrata Vojvodine apeluje na sve političke faktore da ne polemišu oko toga ko je i zašto potpisao Energetski sporazum i u koje vreme, nego da štetu pokušaju da poprave.

Nenadoknadive posledice upotrebe nedozvoljenih tehnologija crpljenja, koje koristi ruska kompanja, već su napravile ekološku i materijalnu štetu našoj zemlji. Vreme je da se tome stane na put. 

Ako postoji nešto što je obeštećenje građana naše zemlje za ovako beskrupuloznu eksploataciju, čime su Rusi kompenzovali gubitke, koje država trpi zbog ovako niske rudne rente od 3%, kada je ona po zakonu 7%, a u svetu se kreće i do 20 ili 30%, neka to ova vlada predoči javnosti. 

Vrednost NIS-a bila je procenjena na 2,2 milijarde evra, a prodat je za 400 miliona evra, sa svom imovinom, bezinskim pumpama i rezervama nafte i gasa, vrednim oko sedam milijardi evra. Koliko je ova suma neadekvatna i smešno niska, može se ilustrovati činjenicom da je NIS prodat za vrednost dve televizije Kopernikus.

Apsurdno je da gledamo skrštenih ruku kako na štetu naših građana kompanija Naftne industrije Srbije u vlasništvu Rusa stiče profit i proglašavaju je najprofitabilnijom kompanijom u našoj zemlji, a građani od toga imaju mizernu nadoknadu i štetu. Zato Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva revidiranje Energetskog sporazuma napravljenog na štetu građana Srbije, a ukoliko to nije moguće onda njegovo raskidanje.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena Subotić
Izjave | Utorak, 02. 03. 2021. | Komentara: 0

U radu Kriznog štaba ne sme da bude politike

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da mu najave novog policijskog časa ne deluju toliko zastrašujuće, koliko je zastrašujuće to koliko se ne shvata ozbiljnost situacije izazvane pandemijom koronavirusa.
Izjave | Utorak, 02. 03. 2021. | Komentara: 0

Marton: Učešće LSV u međustranačkom dijalogu nije upitno

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za Tanjug da učešće LSV u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovi nije upitno. 
Saopštenja | Nedelja, 28. 02. 2021. | Komentara: 0

Srbiji potrebno više izbornih jedinica

Promena izbornog zakona je jedan od osnovnih uslova za organizovanje poštenih parlamentarnih izbora. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook