Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0

Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je nedopustivo da se u školama u Vojvodini besplatno dele knjige kojima se učenicima nameće „desničarski narativ“.

LSV

- Podela ovakvih knjiga u školama je nedopustiva. Učenicima se od malih nogu nameće desničarski narativ: nacionalizam, šovinizam, mržnja, podele… Dokle više? - upitao je Marton na Tviteru.

Novosadski informativni portal 021 objavio je danas tekst u kojem je naveo da su pojedini roditelji nezadovoljni zbog zbirke pesama deljene deci za praznik Svetog Save „Uskliknimo s ljubavlju“, autora Blagoja Bakovića. U zbirci se nalaze i pesme poput „Molitva pred znacima strašnog suda“, u kojima se pominju „Šiptari“ i molba da se „usliši kletva svetog Lazara“. 

 (SzILSV, 17.02.2020)Saopštenja | Ponedeljak, 06. 04. 2020. | Komentara: 0

Đurišić: Spisak svih donacija objaviti na zvaničnom sajtu Vlade

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, insistira da Vlada Srbije, na svom zvaničnom sajtu ili na drugi pogodan način, objavi spisak i vrednost donacija dobijenih od mnogobrojnih država i medjunarodnih organizacija kao podrška u borbi protiv pandemije korona virusa, kao i pregled onoga što je država kupila.
Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 04. 2020. | Komentara: 0

Hitno obezbediti građanima Zrenjanina vodu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje neodgovorno ponašanje predstavnika zrenjaninske vlasti tokom izuzetno teškog perioda za sve naše sugrađane izazvanog pandemijom koronavirusa. 
Saopštenja | Nedelja, 05. 04. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front osuđuje hapšenje poljoprivrednika u Silbašu

Vojvođanski front osuđuje hapšenje i kažnjavanje mladog poljoprivrednika iz mesta Slilbaš u opštini Bačka Palanka. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook