Niko neće morati da napusti svoju kuću zbog restitucije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Niko neće morati da napusti svoju kuću zbog restitucije

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, rekla je danas za Večernje novosti da je dogovor koji je postignut u vezi sa Zakonom o resituciji koristan, ali da LSV neće odustati od zahteva da parlament donese autentično tumačenje zakona o restituciji.

Aleksandra Jerkov

Sporni 5. član tog propisa koji je smetao SVM-u kaže da pravo na povraćaj imovine nemaju pripadnici okupacionih snaga koje su delovale na teritoriji Srbije, a prema predlogu Lige to ne treba da se odnosi na prinudno mobilisane. Komentarišući navode u javnosti da bi kolonisti mogli da ostanu bez svojih kuća zbog Zaklona o resztituciji, Jerkova je u emisiji Politbiro na RTV rekla da je taj zakon napravljen tako da ne ugrozi nikoga. Dodala je da je teško ispraviti sve nepravde koje su pre 70 godina nanete građanima.

- Međutim, ono što je važno da građani znaju to je da niko neće morati da napusti, recimo, kuću u kojoj živi ili tako nešto, zbog toga što, sve one kuće koje su zauzete, ukojima neko živi već dugi niz godina, naravno, da neće biti vraćene vlasnicima, nego će oni na drugi način biti obeštećeni kroz obveznice i slično - istakla je Jerkova.

Juče je Narodna skupština usvojila rebalans budžeta kjim će dug Vojvodini biti isplaćen u tri rate - 1. i 15. novembra i 1. decembra, a Aleksandra Jerkov je, u vezi sa ovim problemom preko društvene mreže Tviter prozvala pokrajinsku vlast.

- Zašto Vlada Vojvodine ćuti dok se mi borimo za isplatu duga Vojvodini? - zapitala je Aleksandra Jerkov, a prenosi Dnevnik.

(BILSV, 19. 10. 2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook