NIS ugrožava mesta i ljude bušotinama po najnižoj rudnoj renti u Evropi

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

NIS ugrožava mesta i ljude bušotinama po najnižoj rudnoj renti u Evropi

Novi Sad, 22. septembar 2018 - Povodom nesreće, u kojoj su tri osobe povređene kada se zapalila NIS-ova platforma za vađenje nafte u Bradarcu kod Požarevca, Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da nije isključeno da se ovako nešto može dogoditi i u Turiji, Elemiru ili  Mokrinu.

LSV

Uz svu štetu koju imaju oni kojima kuće pucaju, kojima NIS-ova teška mašinerija razvaljuje puteve, preti im i ovakva opasnost i to za uvredljivo malu, najnižu rudnu rentu u Evropi.

Podsećamo još jednom da građani Srbije trpe ogromnu štetu zbog nepovoljnog Energetskog sporazuma, koji je naša država potpisala sa Rusijom i takoreći poklonila naša mineralna bogatstva ruskoj kompaniji Gasprom njeft.

Ako postoji nešto što je obeštećenje građana naše zemlje za ovako beskrupuloznu eksploataciju čime su Rusi kompenzovalo gubitke koje država trpi zbog ovako niske rudne rente od 3%, kada se u svetu ona kreće I do 20 ili 30%, neka to ova Vlada predoči javnosti.

Ukoliko tako nešto ne postoji, Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom od nadležnih institucija traži da se ovaj štetni ugovor revidira, kako ne bi bio na štetu naših građana ili ako to nije moguće da se raskine.

Pravac u kome se kreće naša država rasprodavanjem mineralnih sirovina po neprimereno niskim cenama  podseća na put kojim su neke države stigle do položaja kolonija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se to na vreme zaustavi!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Subota, 23. 02. 2019. | Komentara: 0

Dok Vlada formira tim, sela ubrzano propadaju

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je stanje u selima Vojvodine i Srbije katastrofalno. Sela u našoj državi se masovno prazne. Veliki broj malih sela je nestao, a ona veća su na istom putu.
Saopštenja | Petak, 22. 02. 2019. | Komentara: 0

LSV Nenadu Popoviću: Umesto dogodine u Prizrenu, naučite reč Vojvodina

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su poslednje izjave Nenada Popovića, ministra u republičkoj vladi, samo nastavak licemerne politike duplih standarda i lažnog patriotizma.
Izjave | Petak, 22. 02. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Ne verujem zvaničnim izveštajima o razvoju Srbije

Što pre sve zemlje zapadnog Balkana budu u Evropskoj uniji pitanje granica , koje se ovde stalno poteže, postaće irelevantno. Tačnije, granice nisu pitanje na Balkanu, one su vrhovni izgovor koji se koristi uvek kada treba napraviti neko nevaljalstvo, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook