NIS ugrožava mesta i ljude bušotinama po najnižoj rudnoj renti u Evropi

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

NIS ugrožava mesta i ljude bušotinama po najnižoj rudnoj renti u Evropi

Novi Sad, 22. septembar 2018 - Povodom nesreće, u kojoj su tri osobe povređene kada se zapalila NIS-ova platforma za vađenje nafte u Bradarcu kod Požarevca, Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da nije isključeno da se ovako nešto može dogoditi i u Turiji, Elemiru ili  Mokrinu.

LSV

Uz svu štetu koju imaju oni kojima kuće pucaju, kojima NIS-ova teška mašinerija razvaljuje puteve, preti im i ovakva opasnost i to za uvredljivo malu, najnižu rudnu rentu u Evropi.

Podsećamo još jednom da građani Srbije trpe ogromnu štetu zbog nepovoljnog Energetskog sporazuma, koji je naša država potpisala sa Rusijom i takoreći poklonila naša mineralna bogatstva ruskoj kompaniji Gasprom njeft.

Ako postoji nešto što je obeštećenje građana naše zemlje za ovako beskrupuloznu eksploataciju čime su Rusi kompenzovalo gubitke koje država trpi zbog ovako niske rudne rente od 3%, kada se u svetu ona kreće I do 20 ili 30%, neka to ova Vlada predoči javnosti.

Ukoliko tako nešto ne postoji, Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom od nadležnih institucija traži da se ovaj štetni ugovor revidira, kako ne bi bio na štetu naših građana ili ako to nije moguće da se raskine.

Pravac u kome se kreće naša država rasprodavanjem mineralnih sirovina po neprimereno niskim cenama  podseća na put kojim su neke države stigle do položaja kolonija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se to na vreme zaustavi!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast zaboravila da u decembru pada sneg

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita lokalne vlasti u Zrenjaninu zašto nisu spremno ušle ni u ovu zimu?
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Srbija za sedam godina izgubila grad veličine Novog Sada, Zrenjanina i Vršca zajedno

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na katastrofalne podatke koji govore o depopulaciji naše zemlje. Poslednji podaci  Republičkog zavoda za statistiku kažu da će u Republici Srbiji na kraju 2018. godine živeti svega 7 miliona ljudi.
Događaji | Petak, 14. 12. 2018. | Komentara: 0

O NIS-u, izborima za Savete nacionalnih manjina i kadrovskim pojačanjima na GO LSV

Na sednici Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine 13.decembra razgovaralo se o predlogu odluke o stavovima u vezi desetogodišnjice privatizacije NIS-a, o čemu su izveštavali Bojan Kostreš i Robert Vizi, a u diskusiju su se nakon uvodnih izlaganja uključili članovi Glavnog odbora.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook