NIS ugrožava mesta i ljude bušotinama po najnižoj rudnoj renti u Evropi

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

NIS ugrožava mesta i ljude bušotinama po najnižoj rudnoj renti u Evropi

Novi Sad, 22. septembar 2018 - Povodom nesreće, u kojoj su tri osobe povređene kada se zapalila NIS-ova platforma za vađenje nafte u Bradarcu kod Požarevca, Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da nije isključeno da se ovako nešto može dogoditi i u Turiji, Elemiru ili  Mokrinu.

LSV

Uz svu štetu koju imaju oni kojima kuće pucaju, kojima NIS-ova teška mašinerija razvaljuje puteve, preti im i ovakva opasnost i to za uvredljivo malu, najnižu rudnu rentu u Evropi.

Podsećamo još jednom da građani Srbije trpe ogromnu štetu zbog nepovoljnog Energetskog sporazuma, koji je naša država potpisala sa Rusijom i takoreći poklonila naša mineralna bogatstva ruskoj kompaniji Gasprom njeft.

Ako postoji nešto što je obeštećenje građana naše zemlje za ovako beskrupuloznu eksploataciju čime su Rusi kompenzovalo gubitke koje država trpi zbog ovako niske rudne rente od 3%, kada se u svetu ona kreće I do 20 ili 30%, neka to ova Vlada predoči javnosti.

Ukoliko tako nešto ne postoji, Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom od nadležnih institucija traži da se ovaj štetni ugovor revidira, kako ne bi bio na štetu naših građana ili ako to nije moguće da se raskine.

Pravac u kome se kreće naša država rasprodavanjem mineralnih sirovina po neprimereno niskim cenama  podseća na put kojim su neke države stigle do položaja kolonija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se to na vreme zaustavi!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Nedelja, 21. 10. 2018. | Komentara: 0

Lokalni mediji ugašeni, a vlast nezainteresovana za taj problem

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo zalaganje predstavnika vlasti za izostavljanje iz privatizacije samo pojedinih medija. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović založio se za nastavak vlasništva države nad pojedinim medijama.
Iz medija | Subota, 20. 10. 2018. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da se formira Vojvođanski front

Srbija ako bi išla ka zamrznutom konfliktu, išla bi ka samoizolaciji. Pregovori između Beograda i Prištine su trenutno u blokadi, jer obe strane žele da time izvrše pritisak na velike sile kako bi im dale odrešene ruke za razmenu teritorija ili "korekciju granica", kako oni to govore.
Saopštenja | Subota, 20. 10. 2018. | Komentara: 0

Podrška odluci poslanika makedonskog Sobranja

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku makedonskog Sobranja kojom se pristupa izmenama Ustava zemlje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook