NIS ugrožava mesta i ljude bušotinama po najnižoj rudnoj renti u Evropi

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

NIS ugrožava mesta i ljude bušotinama po najnižoj rudnoj renti u Evropi

Novi Sad, 22. septembar 2018 - Povodom nesreće, u kojoj su tri osobe povređene kada se zapalila NIS-ova platforma za vađenje nafte u Bradarcu kod Požarevca, Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da nije isključeno da se ovako nešto može dogoditi i u Turiji, Elemiru ili  Mokrinu.

LSV

Uz svu štetu koju imaju oni kojima kuće pucaju, kojima NIS-ova teška mašinerija razvaljuje puteve, preti im i ovakva opasnost i to za uvredljivo malu, najnižu rudnu rentu u Evropi.

Podsećamo još jednom da građani Srbije trpe ogromnu štetu zbog nepovoljnog Energetskog sporazuma, koji je naša država potpisala sa Rusijom i takoreći poklonila naša mineralna bogatstva ruskoj kompaniji Gasprom njeft.

Ako postoji nešto što je obeštećenje građana naše zemlje za ovako beskrupuloznu eksploataciju čime su Rusi kompenzovalo gubitke koje država trpi zbog ovako niske rudne rente od 3%, kada se u svetu ona kreće I do 20 ili 30%, neka to ova Vlada predoči javnosti.

Ukoliko tako nešto ne postoji, Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom od nadležnih institucija traži da se ovaj štetni ugovor revidira, kako ne bi bio na štetu naših građana ili ako to nije moguće da se raskine.

Pravac u kome se kreće naša država rasprodavanjem mineralnih sirovina po neprimereno niskim cenama  podseća na put kojim su neke države stigle do položaja kolonija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se to na vreme zaustavi!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Ponedeljak, 24. 06. 2019. | Komentara: 0

U prvom okršaju Vojvođanski front u Novom Bečeju zaustavio naprednjačku mašineriju i osvojio 20%

Vojvođanski front uspešno je položio prvi politički ispit. U prvom okršaju na izborima za članove Saveta mesne zajednice Novi Bečej zaustavio je naprednjačku masineriju i osvojio 20% glasova, što je u trenutni političkim okolnostima veliki rezultat za poštovanje.
Iz medija | Nedelja, 23. 06. 2019. | Komentara: 0

Srbija je u metastazi centralističkog odlučivanja iz Beograda

Bez brisanja granica na Balkanu nikakvog trajnog mira ne može biti. A granice se mogu brisati samo što bržim uključivanjem svih zemalja na zapadnom Balkanu u EU. Svaki drugi koncept je štetočinski i vodi daljim podelama i trvenjima sa nesagledivim posledicama.
Ovo u intervjuu za Blic kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2019. | Komentara: 0

Grujić: Sačuvajmo drvored u Nakovu

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Miroslav Grujić upozorio je da je u planu da se, zarad izgradnje dvosmerne biciklističke staze od Kikinde do graničnog prelaza Nakovo – Lunga, u glavnoj nakovačkoj ulici poseku čak 43 stabla.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook