Obesmišljen rad REM zbog emisija zabavnog karaktera

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 20. 11. 2019. | Komentara: 0

Obesmišljen rad REM zbog emisija zabavnog karaktera

Novi Sad, 20. novembar 2019 - U jednoj od emisija tzv. zabavnog karaktera u toku prikazivanja izvađen je pištolj, iako u Zakonu o elektronskim medijima jasno stoji zabrana promovisanja nasilja, uz prekršajne mere. Na sve to je Regulatorno telo za monitoring elektronskih medija ostalo nemo, zbog čega je jasno koliko je produžetak licenci emiterima sa nacionalnom frekvencijom postao sporan. 

LSV

Emisije koje treba da imaju prefiks „zabavno“ postale su vulgarne, nasilne, mesto promocije poremećenog sistema vrednosti, bez prave kontrole i primene sankcija koje postoje, ali se ne primenjuju. 

Liga podržava građansku inicijativu koju predstavlja „U ime kulture“, jer se time jasno šalje znak da ovo nije program koji gleda stanovništvo, već jedan deo, te ne može biti plasiran svima u udarnim terminima. Ipak, inicijativa kojom je skupljeno preko 40.000 potpisa za izmenu Zakona o elektronskim medijima, treba da bude predmet diskusije na drugim mestima umesto u sali Narodne skupštine Republike Srbije. 

Budući da je tema inicijative ograničenje vremena emitovanja, pomeranja termina u kojima se „reality“ programi emituju – više zadire u uređivačku politiku nego što traži izmene Zakona o elektronskim medijima. Regulatorno telo za elektronske medije ima dobre mehanizme za monitoring, ali se mere ne primenjuju. Prilikom traženja, odnosno obnavljanja licenci za emitovanje, emiteri koji su bili kandidati za nacionalne frekvencije – morali su predati program sa detaljima oko satnice, vrste, kvaliteta programa... najmanje što se može je pozvati na odgovornost i kazniti ukoliko se ne postupa po predviđenoj programskoj šemi. 

Zadovoljstvo mi je što su predstavnici inicijative „U ime kulture“ prepoznali u narodnim poslanicima saveznike, zbog čega u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine mogu predložiti javno slušanje u Odboru za kulturu i informisanje u Narodnoj skupštini Republike Srbije, kao i posredovati kod poslanika i poslanica Skupštine AP Vojvodine, da sa inicijativom upoznaju Odbor za kulturu i javno informisanje Skupštine AP Vojvodine. To je najefikasniji način da se o ovoj temi razgovara, na pravoj adresi. 


Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.
Saopštenja | Petak, 31. 07. 2020. | Komentara: 0

Pre 75 godina konstituisana Autonomna Pokrajina Vojvodina

Pre 75 godina Skupština izaslanika naroda Vojvodine konstituisala je Vojvodinu kao autonomni politički entitet. Antifašistička borba građana Vojvodine u Drugom svetskom ratu stvorila je zdrave temelje za konstituisanje ravnopravne političke autonomije u okviru Srbije i Jugoslavije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook