73 godine oslobođenja Bečeja od fašizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 08. 10. 2017. | Komentara: 0

73 godine oslobođenja Bečeja od fašizma

Bečej, 08. oktobar 2017 - Povodom 8. oktobra dana oslobođenja Bečeja od fašizma, Opštinska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej poručuje da je neophodno odati počast svim nevinim žrtvama stradalim u Drugom svetskom ratu, ali i suzbiti svaku savremenu pojavu koja ima obeležje fašizma.

LSV

Bečej i Bačko Petrovo Selo oslobođeni su 8. oktobra, a Bačko Gradište 22. oktobra. U tom periodu je na ovim prostorima vođeni su  žestoki sukobi između Crvene armije sa jedinicama Narodnooslobodilačkog pokreta Jugoslavije protiv Nemaca i mađarskih fašista.

LSV smatra da se žrtava, najcrnje ideologije modernoga sveta, ne smemo prisećati samo jednom ili dva puta godišnje, one treba svakodnevno da nas podsećaju na potrebu aktivne antifašističke borbe. Nažalost i danas je  prisutan duh mržnje i fašizma. Ekstremističke grupe neonacista i klerofašista, koje deluju protivno Ustavu i nesmetano šire svoje ideje mržnje, treba procesuirati i oštro kazniti.

LSV smatra da je neophodno negovanje kulture sećanja kako se ovakve strahote nikada ne bi ponovile. LSV očekuje reakciju države na svaki oblik ekstremizma, na svaki govor mržnje, na svaki grafit mržnje, na svaki istup mržnje.

Toth Ferenc
Predsednik Opštinskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bečej




Odbori LSV | Petak, 26. 04. 2013. | Komentara: 0

Šansa za mlade i obrazovane Irižane

IRIG - Jedino javno preduzeće u opštini Irig, JP "Komunalac" nedavno je dobilo novi Statut, usklađen sa novim Zakonom o javnim preduzećima, kojim je predviđeno ukidanje upravnih odbora i izbor direktora na konkursima, što bi trebalo da dovede do profesionalizovanja upravljanja javnim sektorom. 
Odbori LSV | Petak, 26. 04. 2013. | Komentara: 0

Javno pitanje DSS-u: Da li je tačno da ste odustali od sednice o potvrđivanju Sporazuma između Beograda i Prištine jer nemate podršku koalicionih partnera?

NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine javno postavlja pitanje Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije (DSS) da li je tačno da su odustali od inicijative za sazivanje sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o potpisivanju Sporazuma između Beograda i Prištine, zato što bi to dovelo do pada gradske vlasti?
Odbori LSV | Četvrtak, 25. 04. 2013. | Komentara: 0

Ligaši osvojili Savete MZ Dupljaja i Crvena Crkva

BELA CRKVA – Na izborima za Savete mesnih zajednica Dupljaja i Crvena Crkva, održanim prethodnog vikenda, Liga socijaldemokrata Vojvodine postigla su odličan rezultat, na osnovu kojeg će imati i predsednike tih Saveta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook