Javno pitanje DSS-u: Da li je tačno da ste odustali od sednice o potvrđivanju Sporazuma između Beograda i Prištine jer nemate podršku koalicionih partnera?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 26. 04. 2013. | Komentara: 0

Javno pitanje DSS-u: Da li je tačno da ste odustali od sednice o potvrđivanju Sporazuma između Beograda i Prištine jer nemate podršku koalicionih partnera?

NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine javno postavlja pitanje Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije (DSS) da li je tačno da su odustali od inicijative za sazivanje sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o potpisivanju Sporazuma između Beograda i Prištine, zato što bi to dovelo do pada gradske vlasti?

LSVDa li je moguće da koalicija koja je združeno protestovala ispred Vlade Vojvodine, a onda raspravu o još neusvojenoj pokrajinskoj deklaraciji prenela u Skupštinu grada Novog Sada - ne može da se dogovori na ovu temu?

Bez obzira na to šta je razlog, Gradski odbor LSV pozdravlja odluku onih koji smatraju da je rasprava na temu Sporazuma Beograda i Prištine suvišna.

Ujedno, apelujemo na gradsku vlast, a naročito na interesne grupe poput Treće Srbije, odbeglog SPO-a i Romske demokratske stranke, da posle osam meseci ovakve vlasti u Novom Sadu, konačno nešto i učine za ovaj grad, jer komunalni problemi prelaze sve granice.

Grad je prljaviji, zapušteniji i manje bezbedan nego ikada.

 

Gradski odbor LSV
Novi Sad

 




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook