Šansa za mlade i obrazovane Irižane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 26. 04. 2013. | Komentara: 0

Šansa za mlade i obrazovane Irižane

IRIG - Jedino javno preduzeće u opštini Irig, JP "Komunalac" nedavno je dobilo novi Statut, usklađen sa novim Zakonom o javnim preduzećima, kojim je predviđeno ukidanje upravnih odbora i izbor direktora na konkursima, što bi trebalo da dovede do profesionalizovanja upravljanja javnim sektorom. 

LSV

Kako ističu i iriškoj lokalnoj administraciji, usvajanjem ovog Statuta stvoreni su svi preduslovi da se u skorije vreme krene u proces formiranja Nadzornog odbora "Komunalca" i tako dovrši usaglašavanje sa novim zakonom, a nivo poslovanja i pružanja usluga podigne na viši nivo.

- Prilikom određivanja uslova za prijem članova u potpunosti smo se držali važećeg Zakona. U Nadzorni odbor ulaze tri člana i to jedan iz redova preduzeća, a dva postavlja osnivač i za sve njih važe identnični kriterijumi. Naša želja je bila da damo šansu mladim i obrazovanim Irižanima da pokažu šta znaju i tako pomognu i nama i sebi. Takođe, Zakon dopušta da upravljanje bude i dvodomno, što znači da pored direktora i Nadzornog odbora postoji i Izvršni odbor, ali, u skladu sa našom željom da racionalizujemo troškove, rešili smo da uprava bude jednodomna. Manjak zaposlenih u upravnim službama otvara vrata eventualnim novim radnim mestima u drugim sektorima gde su radnici potrebniji - istakao je za Sremske novine, rukovodilac sekotra pravnih i opštih poslova JP "Komunalac" Goran Veselinović. Što se tiče novčane nadoknade za članove budućeg Nadzornog odbora, Veselinović ističe da je Statutom, a u skladu sa Zakonom određeno da će ista biti utvrđivana naknadno u skladu sa poslovanjem preduzeća.

- Ako je poslovanje pozitivno, onda će osnivač, odnosno nadležni organ, u ovom slučaju Skupština opštine, doneti rešenje o adekvatnoj nadokandi. Ako je pak poslovna godina bila lošija, nadoknadu će, u skladu sa tim, ponovo utvrditi lokalni parlament, ali verujem da u tom slučaju ona neće ići ispod zagarnotvane sume od dve hiljade dinara - naveo je Veselinović.

(BILSV, 26. 04. 2013.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook