Šansa za mlade i obrazovane Irižane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 26. 04. 2013. | Komentara: 0

Šansa za mlade i obrazovane Irižane

IRIG - Jedino javno preduzeće u opštini Irig, JP "Komunalac" nedavno je dobilo novi Statut, usklađen sa novim Zakonom o javnim preduzećima, kojim je predviđeno ukidanje upravnih odbora i izbor direktora na konkursima, što bi trebalo da dovede do profesionalizovanja upravljanja javnim sektorom. 

LSV

Kako ističu i iriškoj lokalnoj administraciji, usvajanjem ovog Statuta stvoreni su svi preduslovi da se u skorije vreme krene u proces formiranja Nadzornog odbora "Komunalca" i tako dovrši usaglašavanje sa novim zakonom, a nivo poslovanja i pružanja usluga podigne na viši nivo.

- Prilikom određivanja uslova za prijem članova u potpunosti smo se držali važećeg Zakona. U Nadzorni odbor ulaze tri člana i to jedan iz redova preduzeća, a dva postavlja osnivač i za sve njih važe identnični kriterijumi. Naša želja je bila da damo šansu mladim i obrazovanim Irižanima da pokažu šta znaju i tako pomognu i nama i sebi. Takođe, Zakon dopušta da upravljanje bude i dvodomno, što znači da pored direktora i Nadzornog odbora postoji i Izvršni odbor, ali, u skladu sa našom željom da racionalizujemo troškove, rešili smo da uprava bude jednodomna. Manjak zaposlenih u upravnim službama otvara vrata eventualnim novim radnim mestima u drugim sektorima gde su radnici potrebniji - istakao je za Sremske novine, rukovodilac sekotra pravnih i opštih poslova JP "Komunalac" Goran Veselinović. Što se tiče novčane nadoknade za članove budućeg Nadzornog odbora, Veselinović ističe da je Statutom, a u skladu sa Zakonom određeno da će ista biti utvrđivana naknadno u skladu sa poslovanjem preduzeća.

- Ako je poslovanje pozitivno, onda će osnivač, odnosno nadležni organ, u ovom slučaju Skupština opštine, doneti rešenje o adekvatnoj nadokandi. Ako je pak poslovna godina bila lošija, nadoknadu će, u skladu sa tim, ponovo utvrditi lokalni parlament, ali verujem da u tom slučaju ona neće ići ispod zagarnotvane sume od dve hiljade dinara - naveo je Veselinović.

(BILSV, 26. 04. 2013.)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook