Bezbednost građanki i građana mora biti na prvom mestu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Bezbednost građanki i građana mora biti na prvom mestu

ZRENJANIN - U narednom periodu, odnosno u naredne četiri godine, ću se truditi da zastupam interese svih građanki i građana Zrenjanina u Skupštini AP Vojvodine – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u pokrajinskom parlamentu, po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton. On je dodao da će glavni prioritet biti interesi stanovnika naselja izborne jedinice, koju zastupa.

Aleksandra Marton

- To su naselja: 4. jul, Ruža Šulman, Mala Amerika, Dolja, Kolonija, Mužlja, Ečka, Lukino Selo, Belo Blato, Mihajlovo i Jankov Most. Cilj mi je da, zajedno sa ostalim poslanicima iz Zrenjanina, stvaram jak lobi u Novom Sadu. Podvlačim da mi Beograd ne želimo da zamenimo Novim Sadom, jer nam ne treba još jedan veliki grad, u kojem će sve biti skoncentrisano. Vojvodini je potrebno još desetak ozbiljnih gradova, ali i još 35 razvijenih opština – istakao je Marton. Prema njegovim rečima, poslanici Lige u Skupštini AP Vojvodine će se boriti za decentralizaciju Vojvodine i za jednako uvažavanje glasa iz Zrenjanina ili bilo koje druge opštine u Banatu, Bačkoj i Sremu.

- U susretu sa mnogobrojnim građankama i građanima u mojoj izbornoj jedinici ukazano mi je na veliki problem nedostatka bezbednosti i to će biti jedno od pitanja koje ću postavljati i na kojem ću insistirati. U 21. veku čovek, bez obzira na sve razlike, treba da bude bezbedan. Nedopustivo je da gledamo špriceve po parkovima, kao i ostatke onoga što se dešavalo noć pre, što slobodno mogu nazvati nedopustivim ponašanjem. Nikome ne sme biti ugrožena bezbednost, a mi, na žalost, takvih pojava imamo sve češće u poslednje dve decenije – upozorio je Marton. Prema njegovim rečima, to ne znači da zrenjaninska policija, čiji rad je, kako je rekao, u puno navrata hvalio, ne radi dobro, već da bi mnogo bolje bilo da postoji vojvođanska Uprava policije, onakva kakva je bila do 1989. godine.

- Ovo će, ujedno, biti i okosnica mog rada: borba za poboljšanje stanja bezbednosti u Zrenjaninu, ali i u celoj Pokrajini – najavio je Aleksandar Marton.

(BILSV, 24.04.2012.)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook