Bolji dani za kikindske trudnice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Bolji dani za kikindske trudnice

KIKINDA – Ligaši u Kikindi nisu do kraja zadovoljni koracima koje je preduzela lokalna samouprava u pogledu trudnica, iako su napravljeni neki pomaci, ocenio je šef kikindskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloš Šibul. Kako je naveo, broj stanovnika opštine Kikinda između dva popisa smanjio se za 10 odsto, zbog čega je inicijativa Lige socijaldemokrata Vojvodine za poboljšanje materijalnog statusa trudnica goruće pitanje koje se ne sme odlagati.

Milos Sibul

– U budžetu za 2012. godinu nezaposlene porodilje će dobiti 10.000 dinara za prva tri meseca, dok će za svako rođeno dete porodilja dobiti 30.000 dinara u vidu jednokratne pomoći. To su dve od tri stvari na kojima je LSV insistirala i to jeste veliki uspeh. Zadovoljni smo što smo bar jedan deo od toga i ostvarili za naše sugrađane i sugrađanke u Kikindi i kikindskoj opštini – istakao je Šibul ističući da ipak u budžetu za ovu godinu nisu obezbeđena sredstva za dotiranje do pune plata za trudnice koje se nalaze na održavanju trudnoće, kao i da LSV od tog zahteva neće odustati. Šibul je rekao da ga ne čude kritike koje su ovih dana stigle na račun LSV od strane DS i LDP, navodeći da su u Kikindi odnosi ovih stranaka sa LSV dobri.

– Za sada radimo dobro, nikakvih svađa niti nesuglasica nije bilo. Svi smo mi svi Kikinđani i treba da se držimo zajedno i radimo u interesu Kikinde. Niti se Liga svađa sa demokratama niti sa LDP-om niti sa bilo kojom strankom koja je demokratski orijentisana – dodao je on. Šibul, koji će sa Milanom Mitrićem biti kandidat za mesto u Skupštini AP Vojvodine, naglašava da je normalno da pred predizbornu trku bude čarki između partija, ali da je razlika u tome što su centrale u Beogradu. A članica Izvršnog odbora GrO LSV Kikinda Đurđina Jerinkić odbacila je optužbe za separatizam na račun LSV, navodeći da te priče odgovaraju samo onima kojima odgovara slaba Vojvodina.

– Slaba Vojvodina znači slabu Srbija, a slabom Srbijom je jako lako manipulisati i kontrolisati je. LSV se zalaže za Vojvodinu u okviru Srbije sa kojom će zajedno činiti poželjno mesto za život. Vojvodinu sa punom autonomijom, zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću, u kojoj će njeni građani i građanke imati više mogućnosti da odlučuju o onome što se dešava u Pokrajini i da upravljaju njenim resursima – istakla je Jerinkićeva. Podsetila je i da će Vlada Srbije najverovatnije početkom februara doneti Uredbu na osnovu koje će neke od najznačajnijih institucija za koje postoji pravna dokumentacija biti vraćene u nadležnost Pokrajine.

(BILSV, 15. 01. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook