Gosti iz Noriča u Skupštini grada

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

Gosti iz Noriča u Skupštini grada

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju iz bratskog Noriča i sa njima razgovarao o nastavku tradicionalne saradnje dva grada, koja traje više od pet decenija.

Aleksandar Jovanovic

Delegaciju su činili počasni građani Novog Sada Dajana i Piter Bekli i bivši gradonačelnik Noriča i predsednik Društva prijateljstva Norfolk&Norič - Novi Sad Daglas Andervud. Tokom razgovora istaknuta je obostrana spremnost na daljem razvoju kulturne saradnje dva grada, naročito u muzičkoj oblasti, čemu je doprinelo i nedavno gostovanje naše umetnice Rite Kinke u Noriču. Izražena je i namera delegacije prijateljskog grada da i dalje pomaže Školu za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", kao i Crveni krst grada. Gosti su predložili i pomoć za kandidaturu Novog Sada za evropsku prestonicu kulture, s obzirom da je Norič pre tri godine bio u užem krugu kandidata za ovu značajnu manifestaciju, dok Novi Sad želi to da bude 2020. godine.

Tema razgovora je bilo i šire uključenje mladih iz dva grada putem drutvenih mreža i drugih vidova internet komunikacija i povezivanje fudbalskih klubova "Noriča", člana engleske Premijer lige i novosadske "Vojvodine", kako bi se eventualno organizovao prijateljski meč između dva kluba. Jovanović se nakon razgovora zahvalio predstavnicima grada Noriča na pažnji i trudu koji posvećuju daljem negovanju tradicionalno dobrih veza dva grada i poželeo im prijatan boravak u Novom Sadu.

(BILSV, 31. 01. 2012.)Odbori LSV | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Bokan je granica koju nećemo preći

Na pitanje da li će LSV nastaviti saradnju sa naprednjacima u Novom Sadu ukoliko Tomislav Bokan izađe na izbore na zajedničkoj listi sa SNS, predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je za 021.rs da je LSV po tom pitanju bila više nego jasna.
Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2020. | Komentara: 0

Samo Vojvođanski front Srbiju spasava

Pre brojnih odgovora na pitanje zašto Vojvođanski front, najpre podsećanje šta je on. Vojvođanski front je grupa političkih partija, organizacija i pojedinaca koja za cilj ima odbranu i zaštitu Vojvodine, njenih građana i dobara. 
Odbori LSV | Utorak, 11. 02. 2020. | Komentara: 0

Delegacija LSV Novi Sad položila venac na spomenik Vasi Stajiću

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je venac na spomenik Vasi Stajiću povodom 10. februara, godišnjice njegovog rođenja i smrti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook