Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

Član Saveta za kulturu Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor Savremene galerije Zrenjanin Radovan Živankić predstavio je danas inicijativu te institucije za postavljanje spomenika Todoru Manojloviću.

Radovan Živankić

- Ovaj Bečkerečanin, po svom opredeljenju građanin Evrope, jedan je od najvećih evropejaca srpske moderne kulture koji je kao književnik, književni i likovni kritičar i teoretičar i dramski pisac, postavio temelje moderne srpske drame. U njegovu radnu biografiju upisane su funkcije skretara Opere, bibliotekara Senata i profesora beogradske Umetničke akademije – rekao je Radovan Živankić. On je dodao da je Todor Manojlović svojim radom zadužio grad Zrenjanin, te da bi podizanje spomenika bio dobar način  da mu se odužimo. Kako je rekao, ovu ideju, koja je pokrenuta uz podršku Saveta za kulturu GrO LSV Zrenjanin, podržava  i Fond "Todor Manojlović", kao  i dosadašnji laureati nagrade za moderan umetnički senzibilitet, koja nosi ime fonda. Prema njegovim rečima Savremena galerija bi, ukoliko grad Zrenjanin podrži ovu inicijativu, iznela sve poslove organizacije.

(BILSV, 28.02.2012.)Odbori LSV | Subota, 19. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Rešenje pijaće vode u Banatu nisu fabrike vode, već regionalni vodovod

Problem pijaće vode u Zrenjaninu nije rešen izgradnjom Fabrike vode. Situacija jeste bolja od kako Fabrika radi, ali problem i dalje postoji, jer, iako možda voda izlazi čista iz fabrike, ona prolazi kroz prljave i često bušne cevi, i do krajnjeg korisnika opet dolazi neupotrebljiva, izjavio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. 
Odbori LSV | Petak, 18. 12. 2020. | Komentara: 0

Obećali smo i ispunili: Zaustavljamo prolazak teških kamiona kroz Detelinaru i Salajku!

Zabranjen je prolazak kamiona težih od pet tona kroz Ulice Kornelija Stankovića, Rumenačku, Rumenački put, Partizansku i Industrijsku! Time je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad ispunio predizborno obećanje dato građanima u naseljima Detelinara i Salajka.

Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 12. 2020. | Komentara: 0

Hitno utvrditi odgovornost za eksploziju u zrenjaninskoj fabrici vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih organa da u što kraćem roku istraže sve okolnosti vezane za današnju eksploziju u zrenjaninskoj fabrici vode.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook