Interes građanki i građana Zrenjanina na prvom mestu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 11. 08. 2016. | Komentara: 0

Interes građanki i građana Zrenjanina na prvom mestu

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanin Aleksandar Marton izjavio je danas da odbornici LSV u zrenjaninskoj skupštini insistiraju na osnaživanju lokalnog parlamenta. On je u izjavi za list „Zrenjanin“ kazao da ligaši smatraju da je potrebno osnažiti ulogu odbornika Skupštine grada i približiti ih biračima.

LSV

Skupština grada Zrenjanina mora biti mesto u kojem se postiže konsenzus po svim bitnim pitanjima, a vladajuća većina mora pokazati spremnost za prihvatanjem stavova opozicije. Interes građanki i građana Zrenjanina svima mora biti na prvom mestu, istakao je Marton.

- Odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi predviđaju da lokalne Skupštine predstavljaju stub demokratije na lokalnom nivou. Skupština grada Zrenjanina je u periodu od 2012. do 2016.godine izgubila na snazi i bila je u potpunosti podređena izvršnoj vlasti. Neretko je Skupština podsećala na običnu glasačku mašineriju. Liga socijaldemorkata Vojvodine insistira na aktivnijem radu Skupštine i znatno češćim zasedanjima – kaže on.

Dodaje i da je nedopustiva praksa vanrednih zasedanja, koja je dominirala u prošlom sazivu, te se na taj način zaobilazila standardna parlamentarna praksa.

- Da bi Skupština grada, zaista, bila Hram lokalne demokratije, potrebno je promeniti loše odredbe Poslovnika o radu, te omogućiti održavanje Posebnih sednica Skupštine grada, na kojima bi se odbornici, tematski, informisali o aktuelnim pitanjima iz funkcionisanja komunalnog sistema Zrenjanina – zaključio je Aleksandar Marton.

(BILSV, 11.08.2016)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook